Mașina electrică românească Evolio City Q2, mai ieftină decât Dacia Spring

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Între 5000 și 6000 de euro costă cea mai nouă mașină electrică românească, intitulată Evolio Q2, disponibilă și în varianta Q2+. Perfectă pentru deplasarea în orașele mari, unde locurile de parcare reprezintă un stres din ce în ce mai mare, acest bolid autohton pare să aibă toate ingredientele pentru a atrage tinerii cu bugete mici care vor să se arunce la achiziția unui autoturism. Merge cumpărat și prin Rabla.

Cu ce se laudă mașina electrică românească Evolio City Q2

Evolio este un start-up românesc care și-a extins foarte mult portofoliul de produse în ultimii ani, ajungând să comercializeze o serie de vehicule electrice, precum autoutilitare, minibusuri, golf carturi, scutere și biciclete, toate cu propulsie electrică. Evolio City Q2 are un preț de start de 5.000 de euro, probabil cel mai mic pentru o mașină electrică pe meleaguri mioritice.

Are două locuri și se poate strecura ușor în aproape orice spațiu de parcare. La bază, mașinuța a fost gândită pentru a se adapta nevoilor de oraș ale unui număr mare de șoferi. Are garda la sol de 160 mm și atinge o viteză maximă de până la 45 kilometri pe oră în versiunea standard și 60 km/h în cazul Evolio City Q2+, în contextul în care autonomia maximă este de 80 de kilometri, cu ajutorul bateriei de 63 Ah.

Cutia de viteze este automată, iar motorul are o putere de 4,4 kW în varianta standard și 6,5 kW în versiunea cu 1.000 de euro mai scumpă. Printre culorile disponibile se numără: roșu, roz, alb, galben, portocaliu, verde, albastru, maro și mov. Lista dotărilor include: geamuri electrice, boxe HI-FI, bluetooth, aer condiționat, închidere centralizată, display LCD și cameră video marșarier. Se încarcă la priză normală de 220V.

Evolio City Q2 se adresează tinerilor, poate fi condusă și cu permis B1, de la 16 ani, mămicilor, pensionarilor etc. Comenzile se fac pe site-ul Evolio, iar livrarea durează aproximativ patru luni, până la finalul acestui an. De anul viitor, se vor putea livra de ordinul miilor de unități. (N. S.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.