Marius Chivu lansează cartea “Trei săptămâni în Anzi” la English Pub Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Avem din nou bucuria să-l avem alături de noi, pentru a doua oară la Lugoj, pe carismaticul scriitor, jurnalist, traducător şi critic literar Marius Chivu, din Bucureşti, de data aceasta cu volumul de memorialistică “Trei săptămâni în Anzi”, o frumoasă carte-album care conţine fotografii ale autorului, apărută în 2016, la Editura Humanitas, Bucureşti, în Colecţia “Memorii / Jurnale”.

Întâlnirea literară cu scriitorul Marius Chivu şi cu cartea sa “Trei săptămâni în Anzi” este organizată de Biblioteca Municipală Lugoj, Editura Humanitas Bucureşti şi English Pub Lugoj şi va avea loc joi, 16 martie 2017, de la ora 19.00, în primitorul spaţiu al “Colţului de Cultură” de la English Pub Lugoj – o nouă întâlnire literară, dar şi una de suflet; despre carte vor vorbi: Marius Chivu, Simona Avram şi Henrieta Szabo.

Pe lângă acest volum de memorialistică – “Trei săptămâni în Anzi”, scriitorul Marius Chivu este autorul volumelor: “Trei săptămâni în Himalaya” (jurnal de călătorie, Editura Humanitas, Bucureşti, 2012), “Vîntureasa de plastic” (versuri, Editura Brumar, Timişoara, 2012; volum lansat la ediţia din 2013 a Salonului de Carte “Bookfest” de la Timişoara), “Ce-a vrut să spună autorul” (interviuri, Editura Polirom, Iaşi, 2013) şi “Best Of. Proza scurtă a anilor 2000” (antologie de proză scurtă, Editura Polirom, Iaşi, 2013) – aceste două volume fiind prezentate şi la Lugoj, în 2014.

Despre cum a început aventura sa în lumea largă, palpabilă, şi despre cum a pornit ideea acestui volum de memorialistică “Trei săptămâni în Anzi”, Marius Chivu spune:

“Oamenii au călătorit şi au făcut marile descoperiri înainte de epoca digitală, folosind busole, hărţi incomplete şi propriile simţuri. Şi ce plăcere să foloseşti o hartă de hârtie! Fragilitatea ei, gestul amplu al desfăşurării, punerea degetului pe un punct minuscul şi exerciţiul imaginaţiei de a estima distanţele, de a completa tot ce nu se vede, de a «întrevedea» geografia reală, apoi momentul în care, ajuns în cele din urmă la destinaţie, locul căutat îşi etalează dimensiunile, întotdeauna surprinzătoare, sub privirea ta entuziastă! Ca să pleci la drum nu ai nevoie de aplicaţii, ai nevoie de aplecare”;

„Aveam în cap de multă vreme America de Sud și Peru, iar câteva nopţi de surfing pe Internet m-au ajutat să mă decid asupra unor obiective interesante şi, pe cât posibil, mai puţin turistice. În primul rând Machu Picchu, pentru care însă am ales cel mai lung şi mai dificil traseu: Choquequirao, despre care toată lumea spunea că e neatractiv pentru turismul de masă. În al doilea rând, dar, poate, cel mai important: Nevado Mismi (5597 m), muntele unde se află izvorul Amazonului”;

“E nevoie de un singur pas ca să pleci de undeva înspre altundeva. Uneori foarte departe“.

Şi Marius Chivu a reuşit! Dovadă stă acest volum de memorialistică “Trei săptămâni în Anzi”, care va fi lansat şi la Lugoj.

Ca de fiecare dată în cazul lansărilor de carte de la Lugoj, întâlnirea literară cu scriitorul Marius Chivu se va încheia cu o sesiune de autografe, dar şi cu alte interesante şi savuroase mărturisiri ale scriitorului.

Adriana WEIMER

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.