Margarita şi Eurocas Lugoj: peste 20 de ani de activitate

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Când întrebi de firma Margarita, primeşti un răspuns vag din partea lugojenilor: e firma aceea de pe strada Buziaşului, unde se produce margarină.

Puţini ştiu, însă, că aici, pe lângă margarină pentru creme şi foietaj, se produc şi alte ingrediente cum ar fi cremele gata de utilizare termostabile (din vanilie, ciocolată, alune, cafea, caramel, cocos, caise, vişine, căpşuni şi zmeură), cremele vegetale (tip ,,frişcă”), cremele tartinabile termorezistente (din ciocolată, arahide, alune de pădure) pentru cofetărie, patiserie şi brutărie care, prin intermediul firmei surori Eurocas, împreună cu alte produse (umpluturi din fructe, nucă şi mac, glazuri şi cuverturi pentru torturi  şi multe altele – peste 100, în total)  se distribuie în toată România şi în alte 30 de ţări de pe 4 continente.

A sosit timpul ca acum, când giganţii multinaţionali prind tot mai mari puteri în oraşul nostru, să nu-i uităm pe-ai noştri, firmele lugojene precum Margarita şi Eurocas, firme de familie, cu acţionari lugojeni care, la începutul anilor ’90 au pornit de la zero, cu 3 angajaţi (care lucrează şi acum aici) şi care au ajuns azi atât de departe.
Oamenii care se angajează la firmele Margarita şi Eurocas rămân. Rămân aici chiar şi peste 20 de ani, lucru foarte rar întâlnit în ziua de azi.


Rămân pentru că modul în care se desfăşoară activitatea în cele două firme are la bază principiile familiei. Bunul cel mai de preţ al firmelor Margarita şi Eurocas nu este patrimoniul de clădiri, linii de producţie sau flota de maşini, ci valoarea oamenilor care lucrează în această echipă. Oameni educaţi, harnici şi inimoşi care muncesc cu atenţie şi responsabilitate, într-un loc de muncă sigur şi stabil unde, în timpul crizei economice, nu au fost făcute disponibilizări.

Aici angajaţii nu sunt doar un număr, o rotiţă într-un sistem, care poate fi oricând înlocuită cu alta – aşa cum sunt priviţi angajaţii în firmele multinaţionale. Aici oamenii sunt respectaţi şi răsplătiţi pentru ceea ce sunt şi ceea ce fac în firmă.
Proprietarii privesc anteprenoriatul, în primul rând, ca pe o responsabilitate pe care o au faţă de angajaţi şi, în paralel cu dezvoltarea firmelor Margarita şi Eurocas care va continua în anul 2017, crează noi locuri de muncă, stabilitate şi prosperitate în societatea locală.


Calitatea produselor exportate în peste 30 de ţări şi valoarea angajaţilor firmelor Margarita şi Eurocas demonstrează că românii sunt harnici, inteligenţi, educaţi, perseverenţi şi inovativi.

Se spune că ,,omul sfinţeşte locul”. Atunci când oamenii pun suflet în ceea ce fac, pot realiza lucruri minunate care vor dăinui peste generaţii. Astfel de oameni găseşti la firmele Margarita şi Eurocas.

Daniela RADU

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.