Mare atenție! Înșelătorie cu bilete gratuite la WizzAir pe Facebook

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O înșelătorie cu bilete gratuite la WizzAir circulă pe Facebook, atrage atenția Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO). Un site fictiv se folosește de numele companiei aeriene și le cere utilizatorilor date personale. 

„Am primit numeroase notificări despre existența unei noi scheme de tip #scam / #phishing. De data aceasta, atacatorii se folosesc de imaginea wizzair.com”, precizează CERT-RO, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Cum funcționează schema:
1. Utilizatorul primește (prin intermediul rețelelor de socializare) invitația de a participa la un concurs fictiv, care presupune completarea unui chestionar legat de calitatea serviciilor companiei aeriene WizzAir.
2. După completarea lui, utilizatorul este îndemnat să partajeze această informație cu prietenii săi (contribuind astfel la răspândirea păcălelii pe social media).
3. Următorul pas este descărcarea propriu-zisă a tichetelor, în format .pdf, însă evident nu se întâmplă acest lucru! Ești redirecționat către un site care oferă un serviciu gratis pentru o perioadă.
4. Mai departe, ești îndemnat să îți faci cont, sau să te autentifici pe acest site. Datele tale pot fi preluate fie prin autentificarea cu Facebook sau Google, fie sunt introduse de utilizator (nume, adresa de e-mail, parolă).
5. Ultimul pas presupune introducerea datelor bancare.

Cum te ferești:
1. Notificați imediat banca de proveniență a cardului despre problemă.
2. Schimbați parolele conturilor de mail sau social media utilizate ca metodă de înregistrare în acest caz.
3. Ștergeți postările de pe social media, care ar putea ajuta la propagarea acestui scam.
4. Rețineți: dacă sună prea bine să fie adevărat, atunci cel mai probabil nu este real!

Și compania aeriană WizzAir a atras atenția asupra acestei scheme și precizează că singurul site oficial al companiei este wizzair.com.

AL PRESS

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.