Manifestări organizate cu ocazia Zilei Eroilor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Joi, 25 mai, cu ocazia Zilei Eroilor, Primăria Municipiului Lugoj şi Batalionul 183 Artilerie „Gen. Ion Dragalina” în colaborare cu Asociaţia Naţională Cultul Eroilor – Lugoj,  a organizat o serie de manifestări de omagiere a militarilor care s-au jertfit în cel de-al Doilea Război Mondial.

Manifestările au început în Piaţa J. C. Drăgan unde, după intonarea Imnului Naţional, s-a desfăşurat un ceremonial religios, susţinut de preot Nicolae Borduz secondat de un coleg de-al său. După  desfăşurarea  ceremonialului religios a avut loc unul militar în care Gen. Bg. (r) , Gheorghe Feraru,  preşedinte al Asociaţiei „Cultul Eroilor”-Filiala Lugoj, a rostit o cuvântare. Printre altele, acesta a spus:

„În fiecare an, de Ziua Înălţării Domnului, a 40-a zi după Sfintele Paşti, sărbătorim Ziua Eroilor. Aceasta s-a întâmplat  pentru prima oară după Revoluţia din Decembrie 1989, la data de 1 iunie 1995, reînnodându-se o mai veche tradiţie, lucrurile intrând în stare de normalitate. Scopul Zilei Eroilor este acela de a aduce un omagiu celor care, cu propriul sânge au scris încă o pagină de aur în istoria neamului.”

 

Pe acordurile Inmului Eroilor au fost depuse coroane de flori şi  jerbe, la aMonumentul „Alfa şi Omega” de către reprezentanţi ai Primăriei Lugoj şi ai altor instituţii din Lugoj, precum şi din partea unor asociaţii. În încheiere a avut  loc defilarea a militarilor de la Batalionul 183 Artilerie „Gen. Ion Dragalina”.

Manifestările s-au reluat exact după acelaşi scenariu şi la Monumentul Eroilor din Cimitirul Ortodox, de pa strada Făgetului.

La întâmplare au participat oficialităţi locale, în frunte cu primarul Francisc Boldea, reprezentanţi ai unor  partide politice, consilieri locali, reprezentanţi ai instituţiilor din oraş și cadre militare.

Mircea ANGHEL

P.S.

Din nou, de la această importantă manifestare, a lipsit  Vasile Haţegan cu-a lui  ACMRR „Erou lt. Petru Laţcu”. Un gest reprobabil, incalificabil chiar, care nu-l onorează deloc pe militarul mai sus-amintit. Din ce armată ai făcut parte Vasile Haţegan? Căci din armia română în niciun caz? Unde îţi este onoarea militară, dacă ai auzit de aşa ceva, ipochimenule Vasile Haţegan? Ruşine!

 

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

1 comentariu

  1. Îţi mulţumesc d-le ziarist, dar înainte de mă jigni cu atâta ură de frustrat ar fi trebuit să citeşti legea.
    Legea 115 art. 10 (1)-Organizatorul (primăria)stabileste desfăşurătorul şi lista participanţilor prin scrisoare oficială (instituţiilor superioare primăriei) sau prin invitaţie formală la ceilalţi. După alocuţiuni,depune coroane primarul, apoi ceremonia se încheie, rămânând ceilalţi invitaţi să depună coroane. Serviciul religios este facultativ.
    AMRR – nu ACMRR, nu a primit niciodată vreo invitaţie formală, nici coroane gratuit şi nici vreun sprijin financiar cum beneficiază anual alte asociaţii similare.
    Dacă eram sprijiniţi, în cei 6 ani am fi antrenat sute de elevi din Lugoj în diferite activităţi istorice oficiale sau aniversare care le-ar fi rămas cel mai frumos şi mai altfel moment din tinereţea lor. Totuşi acest lucru l-am realizat doar parţial în alte oraşe, dar nu prea uşor, ca la tine acasă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.