Maldivele din Banat! Primul sat de vacanță lacustru din România va fi deschis săptămâna viitoare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Turiștii străini se înghesuie şi îşi fac rezervări pentru a-şi petrece vacanţa în primul sat de vacanță lacustru din România. Lucrările sunt aproape gata: complexul a fost ridicat din bani europeni, pe malul românesc al Dunării, în comuna Berzasca, din Caraş-Severin.

Lucrările au început anul trecut, iar una câte una, locuințele lacustre au fost ridicate. Gândul că se pot simți pe Dunăre, ca în Maldive, a convins sute de oameni să își dorească o vacanță în Caraș-Severin.

Construirea celor 15 case plutitoare, deasupra apelor Dunării, a fost o adevărată provocare, așa că cei care vor să își petreacă o noapte aici, într-o locuință lacustră trebuie să plătească în medie 250 de lei. Fiecare locuință lacustră are cameră de zi, dormitor, şi baie.

Primul satul lacustru din România a fost ridicat cu fonduri europene. „Valorea proiectului este undeva la 600.000 de euro, dintre care 200.000 de euro sunt bani de la Uniunea Europeană. Săptămâna viitoare vom fi finalizați și așteptăm primii turiști,” explică Sorin Liubimirescu, investitor.

AL PRESS

Despre admin 6669 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.