Mafia nigeriană îngrozește prin cruzime: „Au tranșat-o. Dacă sunt 10 oameni, fiecare transportă un kg. Nu mai poți găsi cadavrul”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Visul multor femei din Africa de Vest de a ajunge în Europa se transformă cel mai adesea într-un coșmar.  Peste 10.000 de tinere din Nigeria au fugit pe bătrânul continent și destule au ajuns să fie traficate. Potrivit ONU, până la 80% dintre nigeriencele care traversează Marea Mediterană sunt forțate să se prostitueze chiar de către concetățenii lor.

David știe multe despre traficul de persoane. Acum 10 ani făcea parte din mafia nigeriană şi câștiga bani din asta. Apoi a renunțat şi, de atunci, viața îi este ameninţată. Reporterul Deutsche Welle l-a întâlnit în Italia, unde mafia nigeriană câștigă teren. Localitatea Castel Volturno, pe vremuri o stațiune turistică, este acum o fortăreață a mafiei, un loc în care violența este la ea acasă.

Prostituție patronată de mafia nigeriană în Italia: bătăi și crime

Este noapte, într-o zonă industrială. Tinerele prostituate din Africa își caută clienți. Scene similare au loc pe străzi în toată Italia. Majoritatea femeilor sunt din Nigeria. ONU spune că până la 80% dintre acestea sunt victime ale traficanților de persoane.

Julieta a avut aceeași soartă. E din Nigeria și ne spune că a ajuns aici acum patru ani cu o barcă de refugiați, apoi a căzut în mâinile mafiei nigeriene. „Fetele sunt bătute. Le întreabă dacă au bani să plătească și, dacă una spune: „Nu, sunt obosită, nu mai vreau să fac asta”, continuă să o bată. O țin fără mâncare, fără apă, închisă în cameră zile la rând, până cedează. Nu au deloc suflet”, povestește Julieta Osabo, victimă a traficului de carne vie.

La Roma, David spune că mulți ani a făcut parte din mafia nigeriană, dar a renunțat după ce a asistat la uciderea unei femei forțate să se prostitueze.

„Au tranșat-o. Apoi împachetează totul. De exemplu, dacă sunt zece oameni care au asistat, fiecare transportă câte un kilogram. Toată lumea ia parte la ștergerea urmelor. Și nu mai poți găsi niciodată cadavrul. Nu ai cum să mai găsești acea persoană. E dispărută pentru totdeauna”,

povestește David, fost membru al mafiei nigeriene.

Una dintre fortărețele mafiei nigeriene este localitatea Castel Volturno, din sudul Italiei. Adesea, tinerele sunt sub controlul altor femei nigeriene, așa-numitele „matroane”, care le obligă să se prostitueze. Experții estimează că rețelele criminale câștigă sute de milioane de euro din prostituția impusă cu forța.

„În Nigeria, nu ai nicio speranță. Tinerii, generațiile care vin, nu au nimic”, spune Julieta Osabo.

Traficanții exploatează această disperare. Ademenesc femeile cu promisiuni false, plătindu-le călătoriile prin deșert și pe Marea Mediterană. Odată ajunse în Europa, tinerele află că au datorii de zeci de mii de euro, pe care trebuie să le plătească muncind.

Mafia italiană și-a externalizat acțiunile

Sergio Nazzaro, consilier al comisiei anti-mafia din Parlamentul italian, spune că „mafia nigeriană este periculoasă. Se ocupă de droguri, prostituție, escrocherii pe internet, fraude cu carduri de credit, dar în spatele ei e mafia italiană, iar strategia ei este să-și externalizeze infracțiunile, ca să nu atragă atenția asupra ei”, explică Sergio Nazzaro.

David spune că încă mai are contacte în rândul mafiei, de la care află informații.

„Am o înregistrare video. Dacă ți-o arăt, o să plângi. Ce s-a întâmplat cu o fetiță forțată să se prostitueze. Pentru că a refuzat să facă asta”, spune David.

Acești criminali chiar pot scăpa, în ciuda atrocităților comise, pentru că multe femei nigeriene migrează ilegal.

„Majoritatea sunt ca niște fantome. Nu sunt luate în evidență nicăieri. Nimeni nu știe de ele. Guvernul nu știe nimic de existența lor. Nu au documente, nu au nimic. Deci, dacă mor, este foarte greu pentru guvern să afle că o astfel de persoană este dată dispărută”,

explică David.

Julieta are acum un permis oficial de ședere și lucrează într-un restaurant. Dar viața ei este departe de a fi una normală. Este constant hărțuită de bărbați.

Julieta vrea să uite coșmarul pe care l-a trăit. Dar știe că alte femei din Nigeria vor ajunge să se prostitueze, pentru că cererea de sex ieftin este mare. Și nu aceasta este viața mai bună din Europa la care a visat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.