Lui Caius Brediceanu i se va ridica o statuie în centrul orașului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Mai mulți oameni de afaceri și de cultură din Lugoj cer primăriei să ridice o statuie în memoria unui lugojean care a contribuit la formarea orașului modern de astăzi. Este vorba despre Caius Brediceanu, unul dintre cei mai importanți membrii ai familiei cu același nume, care s-a implicat în dezvoltarea Lugojului și a României de astăzi. Caius Brediceanu a fost un avocat și om politic. S-a născut la Lugoj la 23 aprilie 1879.

A participat la Marea Adunare de la Alba Iulia de la 1918, ca notar, iar mai apoi a mers la București pentru a-i îndemna Regelui Ferdinand actul Unirii. De-a lungul carierei, Caius Brediceanu s-a făcut cunoscut și prin participarea la alte evenimente politice importante.

Deocamdată nu se știe unde va fi amplasată statuia, dacă demersul va fi aprobat de către municipalitate, însă semnatarii inițiativei spun că aceasta ar trebui montantă în zona centrală a orașului, având în vedere importanța lugojeanului. Caius Brediceanu a murit la Sibiu la vârsta de 74 de ani. Este înmormântat la Lugoj.

Alina OLAR

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.