Lugojenii riscă să rămână cu deșeurile neridicate, dacă nu le colectează selectiv

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Lugojenii riscă să rămână cu deșeurile neridicate, dacă nu le colectează selectiv. Mai multe echipe ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș verifică în această perioadă modul în care populația face selectarea deșeurilor.

Echipele ADID se deplasează pe teren, înainte ca mașinile să ridice pubelele, și verifică dacă proprietarii respectă colectarea selectivă.

Momentan, rezultatele sunt doar transmise primăriilor din județ, însă, în etapa următoare, pe pubelele în care deșeurile nu sunt colectate corespunzător se va lipi o etichetă de avertizare, iar în cele din urmă, acestea nu vor mai fi ridicate.

„În momentul în care constatăm că în pubela galbenă sunt neconfirmități, de exemplu, dacă găsim cărămidă sau orice altceva ce nu trebuie să fie acolo, se notează adresa și se comunică primăriei neconformitatea. Apoi se lipește o etichetă galbenă pe pubelă, în care se semnalează cetățeanului ce nu e în regulă. De luna viitoare însă, eticheta care se lipește va fi roșie și nu se mai ridică gunoiul, pubela rămâne negolită”,

spune Romeo Ursu, directorul ADID Timiș.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.