Lugojenii au Întâlnire cu Opera – despre arta spectacolului și fascinația muzicii

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Opera Națională Română din Timișoara vă invită vineri, 21 octombrie 2022, ora: 12.00 la o Întâlnire cu Opera – despre arta spectacolului și fascinația muzicii în sala Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” din Municipiul Lugoj.

Lugojenii au Întâlnire cu Opera – despre arta spectacolului și fascinația muzicii

Opera Națională Română din Timișoara invită publicul lugojean la o „Întâlnire cu Opera – Despre arta spectacolului și fascinația muzicii”. Evenimentul este programat vineri, 21 octombrie 2022, ora 12, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu“ din Lugoj, cu participarea soliștilor Narcisa Brumar – soprană și Caius Hera – teorbă.  Vă invităm la reverie, meditație, contemplare înlesnite de melodia acompaniată a barocului, de data aceasta de teorbă.

Soprana Narcisa Brumar va da glas celor mai celebre pagini din creația compozitorilor Girolamo Frescobaldi, Claudio Monteverdi, Tarquinio Merula, Andrea Falconieri, Carlo Pallavicino și Giulio Caccini, acompaniată de Caius Hera, un entuziast promotor al familiei instrumentelor lăutei. El însuși interpret și constructor de instrumente, colaborează cu Opera din Timișoara încă de la premiera titlului baroc de operă din repertoriul instituției noastre La serva padrona, înscenat de echipa Silviu Purcărete și Dragoș Buhagiar.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Acest eveniment este finanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2022.

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.