
Lugojeanul Costel Balint vine în fața cititorilor cu două cărți noi, care au o legătură strânsă între ele: „Visul american, 101 de nopți în nisip” și „Prințesa deșertului”. Calitatea incontestabilă de povestitor i-a adus recunoașterea Uniunii Scriitorilor din România, care l-a primit în rândurile membrilor ei. Costel Balint abordează teme care ne frământă pe toți, cum ar fi terorismul. Întreaga narațiune este clădită pe fapte adevărate, bine documentate, iar intervenția autorului este cea mai potrivită alegere pentru detalii și dialoguri. „Visul american, 101 de nopți în nisip” începe cu momentul 11 septembrie 2001, când atacul de la World Trade Center a schimbat lumea și niciodată nu va mai fi cum a fost. Pornind de la cel mai căutat terorist, Osama Bin Landen și organizația teoristă al-Qaida, urmărește efortul instituțiilor americane pentru a-l prinde și executa.
O carte- document care prezintă multe fapte neștiute și modul cum acționează armata americană. Se arată că într-adevăr SUA este încă o mare putere militară și în acest mileniu, și continuă să aibă o mare influență în politica și economia mondială. A doua carte, „Prințesa deșertului”, semnată cu pseudonimul Lord Picchi, schimbă registrul de abordare: personajul Osama Bin Landen este văzut din interiorul familiei sale și întreaga poveste se bazează și de astădată pe adevăr. Mesajul este uluitor și poate fi descoperit chiar în prefața volumului:
„Osama bin Laden nu s-a născut terorist şi nici nu a devenit terorist dintr-odată. Dar, pas cu pas, asemenea unui fermier care pregăteşte pământul pentru o nouă recoltă, vieţile acestora se desfăşoară după un model care îi face receptivi la sămânţa terorismului. Aşa s-a întâmplat şi cu Osama bin Laden, persoana, persoanele şi evenimentele care au plantat sămânţa au dispărut. Dar sămânţa a crescut şi a apărut terorismul, iar omul de dinainte a devenit teroristul de după”.
Nicolae TOMA
Descoperă mai multe la Actualitatea Online
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
Lasă un răspuns