Lugojeanul Călin Dobra, printre cei mai bogaţi preşedinţi de Consilii Judeţene

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Lugojeanul Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, se află în topul celor mai bogaţi preşedinţi de Consilii Judeţene, conform unei radiografii Mediafax a averilor aleşilor locali, realizată după declaraţiile de avere postate pe paginile de internet ale acestor instituţii.

Chiar dacă se află pe locul 17, Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş este proprietarul a două terenuri intravilane, trei apartamente şi două spaţii comerciale, în judeţele Timiş şi Arad. Acesta are depozite bancare în valoare de peste 22.000 de lei, dar şi credite în valoare de 38.000 de euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, sunt cei mai bogaţi şefi de Consilii Judeţene.

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, are o casă în Cluj Napoca şi două autoturisme de lux. Familia Tişe mai deţine bijuterii în valoare de 16.000 de euro şi depozite bancare în valoare de 156.000 de lei şi 2.700 de euro. Soţii Tişe au însă investiţii de milioane de lei în proiectul imobiliar Central Business Plaza din Cluj Napoca, care se ocupă cu vânzări sau închirieri spaţii comerciale, birouri şi apartamente. Suma de bani se ridică la aproape trei milioane de lei. Tişe are însă şi datorii la bănci, în valoare de 326.000 de euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, are 21 de terenuri în judeţul Iaşi. Dintre acestea, 17 sunt terenuri intravilane, cu suprafeţe între patru şi 900 de metri pătraţi, iar alţi 44.000 de metri pătraţi reprezintă teren agricol. De asemenea, familia Popa mai deţine şase apartamente şi o casă în Iaşi. Maricel Popa a menţionat în document şi bijuterii în valoare de 11.000 de euro, dar şi tablouri semnate de Dan Hatmanu, Bogdan Bârleanu şi Gabriel Moisuc, în valoare totală de 40.000 de euro. În cont, Popa are 24.000 de lei, însă are de achitat la bănci datorii de 21.000 de lei. De asemenea, acesta este acţionar în nouă firme.

Urmează, în topul Mediafax, preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Sorin Braşoveanu, preşedintele CJ Constanţa, Marius Ţuţuianu, preşedintele CJ Mehedinţi, Gigi-Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Dănuţ Cristescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Andrei Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csaba Pataki, preşedintele CJ Sălaj, Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Câmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, și preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, care, conform celei mai recente declaraţii de avere postate pe pagina de internet a instituţiei, este proprietarul a două terenuri intravilane, trei apartamente şi două spaţii comerciale, în judeţele Timiş şi Arad. Acesta are depozite bancare în valoare de peste 22.000 de lei, dar şi credite în valoare de 38.000 de euro.

De cealaltă parte, sunt preşedinţi de consilii judeţene care au datorii mari de bani, fie la instituţii bancare, fie la persoane fizice. Între aceştia se numără Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, care are două terenuri intravilane, două apartamente şi o casă, dar şi datorii la bănci, în valoare de 70.000 de euro.

Preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, are un teren agricol în Ialomiţa şi altul intravilan în Teleorman, un apartament în Bucureşti, două case în Zimnicea, dar şi un autoturism de lux marca Range Rover Evogue. Acesta are şi conturi bancare în valoare de 100.000 de lei, 11.000 de dolari şi 5.700 de euro. Petrache are însă şi datorii către persoane fizice, în valoare de 75.000 de euro, 11.000 de dolari şi 57.500 de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, are, conform declaraţiei de avere, două terenuri intravilane, dintre care unul de 25.000 de metri pătraţi. Acesta mai are un apartament, o casă şi un autoturism marca Mercedes, dar şi datorii de aproape 200.000 de euro la bănci.

Sunt şi şefi de judeţe care nu au, conform declaraţiei furnizate, nici case, nici maşini, nici depozite, dar nici datorii la bănci. Un exemplu este preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, care nu are, conform declaraţiei de avere niciun fel de proprietate şi niciun ban în cont.

AL PRESS

Despre admin 6623 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.