Lugojeanca Patricia Sîrbu, între cei zece studenți pentru Karlsruhe

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Începând cu anul universitar 2015-2016, la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, funcționează specializarea Rechnungswesen und Wirtschaftsinformatik / Contabilitate și Informatică de Gestiune (cu predare în limba germană).

Ceea ce o individualizează, în mod special, este faptul că studenții acesteia au posibilitatea, în urma unei selecții, să studieze, două semestre, la Universitatea de Științe Aplicate din Karlsruhe, în baza unui acord de parteneriat și schimb de studenți, încheiat între cele două instituții de învățământ superior, obținând astfel, la finalizarea celor 3 ani de licență, atât o diplomă de licență eliberată de Universitatea de Vest din Timișoara, cât și o diplomă de licență eliberată de universitatea din Germania.

Practic studenții încep activitatea în România, timp de trei semestre, urmează, apoi două semestre, în Germania (primii zece studenți vor pleca începând cu semestrul al doilea al acestui an universitar), și revin în România în semestrul șase, când susțin și lucrarea de licență.

De asemenea, specializarea Rechnungswesen und Wirtschaftsinformatik / Contabilitate și Informatică de Gestiune (cu predare în limba germană) beneficiază și de recunoașterea internatională a Association of Chartered Certified Accountants („ACCA”), organizația globală a profesiei contabile.

„Studenții selectați sunt cei mai buni și provin de la licee reprezentative nu numai din Timișoara, ci și din Suceava, Arad, Lugoj sau Craiova și vreau să le mulțumesc, în mod deosebit, dascălilor din acește școli pentru buna orientare ce au dat-o elevilor.

Între cei 10 studenți selectați este și lugojeanca Patricia Sîrbu, care a terminat secția de limba germană a Colegiului Național „Coriolan Brediceanu”.

Zilele acestea este prezent la Timișoara domnul profesor Franz Ness, decanul facultății din Karlsruhe, la care vor studia, cele două semestre, studenții noștri. Dacă ieri au avut loc discuții libere cu studenții români, astăzi, domnul decan împreună cu dl. conf. dr. Megan Ovidiu, prorector al UVT și dna. lect. dr. Circa Cristina, responsabilul operațional al specializării, vor avea o serie de întâlniri cu reprezentanți ai companiilor germane și multinaționale (Continental, Bosch, Linde, Hella, Drexlemaier, Nettex, Haufe), unde atât studenții noștri, cât și studenții germani ce vor veni să studieze la specializarea Rechnungswesen und Wirtschaftsinformatik / Contabilitate și Informatică de Gestiune (cu predare în limba germană), începând cu anul 2018, au desfășurat sau vor desfășura componenta practică (95 zile) a procesului de formare.

Pe lângă oportunitatea oferită de Universitatea de Vest din Timișoara tinerilor din România, cu siguranță părinții apreciază programul de studiu și din perspectiva costurilor pe care le presupune educația deosebită pe care o doresc pentru copii lor.

Garantez pentru calitatea formării profesionale a acestor tineri studenți, dar mai cu seamă în ceea ce privește angajabilitatea lor pe piața forței de muncă din România, și nu numai!”, a menționat prof. dr. Ovidiu Constantin Bunget, directorul Departamentului Contabilitate și Audit al Universității de Vest din Timișoara.

Prin programul de licență Rechnungswesen und Wirtschaftsinformatik / Contabilitate și Informatică de Gestiune (cu predare în limba germană), Universitatea de Vest din Timișoara probează că este în rândul instituțiilor europene de învățământ superior, ca formator de competențe.

AL PRESS

Despre admin 6555 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.