Lucrări de investiții în anul 2017 la Făget

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cele mai importante investiții ale orașului Făget în anul 2017, conform precizărilor domnului Primar, Prof. Marcel Avram, vor fi următoarele: Grădinița pentru 3 grupe de copii pe strada Mihai Viteazu nr. 4, construirea unei Capele Funerare în Cimitirul Ortodox și finalizarea lucrărilor la Piața Agroalimentară.

Grădinița pentru 3 grupe de copii pe strada Mihai Viteazu nr. 4 va fi o construcție modernă, dotată cu birouri, 3 săli de curs, o sală de festivități, camere de depozitare și grupuri sanitare. Această lucrare de investiție estimată la valoarea de 2.134.000 lei se află în faza de licitație pentru începerea lucrărilor, însă una dintre cele 7 firme participante la licitație a făcut contestație, ca urmare a acestui fapt se așteaptă rezultatul soluționării contestației, urmând ca în urma rezolvării acestei situații să se încheie contractul cu constructorul care va efectua lucrarea.

Construirea unei Capele Funerare în Cimitirul Ortodox, o altă lucrare de investiție estimată la valoarea de 2.200.000 lei, se află în faza de proiectare și rezolvare din punct de vedere juridic a situației terenului pe care urmează a se construi acest obiectiv, respectiv cedarea suprafeței de teren necesare construcției de către Biserica Ortodoxă Română către Primăria Orașului Făget.

Finalizarea lucrărilor la Piața Agroalimentară din Făget, una dintre cele mai moderne piețe din județ, reprezintă un alt obiectiv de investiții care va fi dat în folosință în luna martie 2017, fiind necesare din partea constructorului lucrări de instalare a ultimelor copertine . Toate dotările prevăzute pentru buna funcționare a Pieței Agroalimentare (mobilier, vitrine frigorifice, cântare) au fost deja achiziționate de către Primăria Orașului Făget.

Alte lucrări de investiții pentru anul 2017 la Făget vizează următoarele obiective:

  • achiziționarea de rețele de apă pentru Temerești, Colonia Mică și Bichigi;
  • achiziționarea unui utilaj pentru deszăpeziri;
  • construirea de boxe pentru lemne pentru blocurile de locuințe de pe Calea Lugojului;
  • actualizarea planului urbanistic general, extinderea rețelei electrice în Colonia Mică, pavarea a 7.000 m.p. străzi în partea maghiară a Făgetului;
  • amenajarea unui teren de sport cu gazon sintetic în Parcul Petze;
  • reamenajarea locurilor de parcare de-a lungul DN 68 A;
  • impermealizarea acostamentelor prin asfaltare pe DN 68 A.

Estera CIMPONERIU

Despre admin 6698 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.