Lotul 2 din autostrada Lugoj – Deva se deschide în aceste zile

Share Button

Mult așteptata dare în folosință a celor 15 kilometri din lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, dintre Traian Vuia şi Margina, este din nou amânată pentru următoarele zile, nefiind precizată nici acum o dată exactă.

Acum câteva zile o comisie din partea beneficiarului, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR, a demarat recepţia tehnică a celor 15 kilometri de autostradă dintre nodurile Traian Vuia şi Margina, parte a lotului 2 din autostrada Lugoj – Deva.

Chiar dacă deschiderea circulaţiei era deja aşteptată de şoferi, acest lucru nu s-a întâmplat, întrucât cei din comisie au descoperit anumite probleme legate de taluzurile lotului şi de scurgerile laterale. Comisia a vizitat luni tronsonul, s-a aflat timp de mai multe ore pe traseu şi ar fi notat problemele descoperite. În ciuda acestora, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a insistat că deschiderea va avea loc, aşa cum anunţase deja, termenul avansat fiind maxim 10 februarie.

În concluzie, mai sunt două zile în care minunea s-ar putea întâmpla. Cuc a mai declarat că în acest an vor fi deschişi cel puţin 90 de kilometri de autostradă, iar aici a inclus toate cele trei loturi ale autostrăzii Lugoj – Deva. Rămâne de văzut dacă se va întâmpla aşa, deşi este destul de greu de crezut că dorinţele sale vor deveni realitate.

Cea de-a doua bucată a lotului 2 presupune realizarea a două tuneluri, lotul 3 este destul de avansat, cu peste 70% din lucrări deja efectuate, dar pe lotul 4 problemele sunt numeroase. Aici nu există autorizaţie de construcţie pentru mai mulţi kilometri, lucrările sunt oprite total, stadiul investiţiei fiind sub 50%.

Mircea ANGHEL

587

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.