„Live in the City” – Una dintre marile surprize ale serii de miercuri a fost publicul

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Una dintre marile surprize ale serii de miercuri a fost publicul, prezent într-un număr impresionant de mare, pentru un spectacol de muzică rock susţinut la Teatru. Ştiu, este atipic să scrii prima dată  despre public, atunci când ai avut pe scenă două trupe de rock, dar comparând cu evenimente muzicale trecute, întâmplate pe aceeași scenă, da, a fost o mare surpriză.

Au fost în jur de 300 de persoane, de la copii de 3-4 ani, până la seniori de 70. E adevărat că, mare parte, au fost prieteni cu cei de pe scenă, dar, printr-o comparație simplă, pentru un eveniment similar, la Timișoara, ar fi trebuit să participe în jur de 3.000 de oameni.

Sunt curios dacă ar exista un eveniment rock, în Timișoara, care să aducă 3.000 de spectatori, într-o sală, în anul 2016. Și, tot despre public vorbind, m-am bucurat să-i văd în sală pe foștii membri ai trupelor rock care au făcut ceva istorie pe scena rock națională, LOGIC  (Cezar Costescu, Lucian Goia și Vio Târziu) și ANARHIA (Fane Livadariu și Marius Bosneac), m-am bucurat să-i văd, de asemenea, pe doi dintre cei mai importanți promoteri culturali din oraș, Dan Haica și Vasile Gondoci, prezențe care au însemnat mult pentru debutanții de pe scenă.

Spectacolul, organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Lugoj, a debutat cu un proiect muzical propus de către buzieșeanul Vali Ivănescu, care a interpretat, în variantă electro-acustică, coveruri după piese celebre din anii ‘60-‘70, ale trupelor Beatles, Emerson Lake & Palmer sau Creedence Clearwater Revival.

Cu o experiență muzicală uriașă în spate, Vali Ivănescu (ex. Timizii, ex. Șah Mat, actualmente membru al trupelor Rock Abil și Springtime Band), a reușit să încălzescă publicul, “obligat” și la două bis-uri. Alături de el, pe scenă, au fost alți doi experimentați muzicieni, care s-au alăturat proiectului, colegii de la Rock Abil, Marian Drăghia -chitară și Adi Văduva – bas și voce. Vali Ivănescu Acustic Band cred că este un proiect care ar trebui să dureze, pentru că va găsi întodeauna un public care să-l aplaude, atât pentru repertoriul ales cât și pentru modul de interpretare.

Principalul moment al spectacolului „Live in the City” a fost, fără doar și poate, debutul oficial al trupei rock lugojene MIST. Deși este o trupă tânără, MIST este compusă din muzicieni cu experiență concertistică, aproape toți membrii trupei fiind, la un moment dat, în alte trupe lugojene rock.

Denis Avram – tobe, Nelu Căpraru – bass, Nelu Todor – clape, Cristi Răchițan – chitară, Cristi Vețan – chitară și Luci Avramescu – voce, adica trupa MIST, au prezentat publicului din sală un spectacol de zile mari, un spectatacol ce părea al unei trupe cu o vastă experiență și nu una la debut.

Un repertoriu variat, din care au făcut parte atât piese proprii (vreo 6 la număr, nu-i rău!) cât și coveruri după Metallica, Iron Maiden, Manowar sau Cargo. A fost un concert bun, cu un Luci Avramescu de zile mari, plin de energie și chef de cântat.

A fost, după părerea mea, unul dintre cele mai bune concerte la care am asistat vreodată. Trupa MIST a știut să facă ce multe trupe rock din ziua de azi nu o mai fac, să fie adevărati pe scenă, să transmită publicului entuziasmul și |nebunia| muzicii rock. Au reușit să spargă acea barieră, între EI, adică trupa de pe scenă, și NOI, publicul din sală. La un moment dat eram NOI, trupă și public, rezonând. Sper ca această putere de a transmite energie să nu dispară și să facă din Mist o nouă trupă lugojeană despre care să vorbim, peste ani, așa cum astăzi vorbim despre BETA, LOGIC sau ANARHIA.

La reușita acestui spectacol au mai contribuit și ROBO, care a deschis concertul MIST cu un interesant spectacol (lasere, fum si muzică), firma de sonorizare a lui Silviu Ieța (Dj Macelaru, cum este cunoscut) și, nu în ultimul rând, Cezar Costescu, cel care a stat la mixer. Cam atât despre ediția a doua a spectacolului „Live in the City”. La anul, dacă acest proiect va mai exista, sper să fie cel puțin la fel de reușit cum a fost cel de anul acesta.

Augustin BERCEAN

 

 

Despre admin 6622 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.