Lipsa unei facultăți nu este o piedică pentru tinere. Ce meserii de succes pot avea?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

De cele mai multe ori, primul pas făcut după absolvirea unui liceu este alegerea unei facultăți. Într-o societate în care tineretul este îndrumat spre a face o colecție de diplome, multe din ele aducând doar iluzii, puține sunt persoanele care înțeleg beneficiile și avantajele altor meserii.

În prezent, piața de muncă din România este suprasaturată de absolvenți de studii superioare, iar cererea spre meserii ce nu necesită o astfel de diplomă este mult mai mare. „Câștigurile și satisfacțiile profesionale, pe care le regăsesc fetele aici, depășesc multe meserii ce necesită studii superioare.” spune o coordonatoare Charm Studios, unul dintre cele mai performante studiouri de videochat din România.

Pentru foarte multe dintre tinere, facultatea poate implica niște costuri care nu pot fi suportate de către familie. De multe ori asta poate părea o piedică spre o carieră de succes, dar cum aparențele pot fi înșelătoare se vor prezenta unele dintre cele mai bine plătite meserii din prezent.

Make up artist

Nu cred că este fată care să nu aibă în colecția personală truse de machiaj, farduri și multe alte cosmetice. Nevoia de frumusețe nu va dispărea niciodată. Este o meserie care necesită multă pasiune și practică.

De cele mai multe ori, un make up artist nu poate face față cererii. Mai ales pe perioada verii, datorită unui număr foarte mare de evenimente (nunți, botezuri, aniversări), programarea pentru un machiaj profesional se face cu mare dificultate.

Pentru a reuși să deprindă această meserie, tinerele au la îndemână o serie de cursuri organizate periodic, ce le pot învăța tehnicile de bază sau tehnici avansate pentru cele care au experiență. Este o meserie în care trebuie să se învețe constant și să se țină pasul cu ultimele trenduri. Investiția inițială este și în produsele de machiaj folosite, dar câștigurile sunt pe măsură. Un make up artist poate depăși cu ușurință câștiguri de 3000 de ron lunar, totul depinde însă de calitatea oferită și implicarea de care dă dovadă.

charm-studioVideochat

Aceasta este una dintre cele mai populare meserii din mediul online. Socializarea a ajuns la un nivel în care toată lumea este conectată mai ușor, indiferent de zonele în care se află. Este o meserie care oferă o flexibilitate foarte mare din punct de vedere al timpului lucrat. Acest lucru oferă avantajul de a avea succes atât pe plan profesional, cât și pe plan personal.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale acestei meserii este că nu se cere o anumită experiență, cum este în cazul multor alte joburi de pe piață. Profesionalismul și seriozitatea care se regăsesc într-un studio de videochat se văd din trainingurile specializateși condițiile de lucru oferite. Este o meserie ce oferă un mediu de lucru liniștit, lipsit de stres și care aduce foarte multă satisfacție.

Câștigurile depind de timpul dedicat, de experiența câștigată și de dăruirea modelelor. Venitul este mult peste medie și poate depăși constant suma de 1000 de euro. Este un job în care performanța este pe deplin apreciată din punct de vedere financiar, iar acest lucru oferă multă încredere și satisfacție.

Hair-stylist

O altă meserie ce poate fi urmată cu succes de către tinere este cea de hair-stylist. Grija pentru felul în care arată coafura este foarte mare în rândul doamnelor. Frumusețea și sănătatea părului sunt aspecte care vor prezenta mereu interes. La fel ca și în cazul unui make up artist, această meserie poate avea perioade în care cererea este foarte mare în preajma evenimentelor.

„Spre deosebire de un machiaj însă, tunsul și coafura rezistă pentru o perioadă mai lungă de timp. Totuși, schimbarea periodică de look este în firea femeilor. Din acest motiv, un hairstylist bun poate avea venituri constante, ce depășesc fără mari eforturi 2500 sau 3000 de ron.” a spus Alina (hairstylist cu o experiență de peste 5 ani)

Alegerile care sunt făcute în școală ar trebui să reflecte mult mai bine situația prezentă pe piața de muncă. Asta ar ajuta ca fiecare persoană să poată să facă cea mai potrivită alegere pentru satisfacția și împlinirea profesională. Facultatea nu este mereu cea mai bună opțiune spre o carieră de succes și lipsa ei nicidecum o piedică.

Despre admin 6443 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

5 comentarii

  1. Asa este! Nu este nevoie de studii superioare pentru a face videochat. Eu nu am facut o facultate, dar am colege la studio care acum sunt deja la master. Intentionez sa imi continui si eu studiile de anul viitor deoarece doresc sa evoluez pe plan profesional si personal.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.