Lightyear One, modelul electric care merge „câteva luni fără încărcare”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

În vară ar putea începe producţia unei noi maşini electrice. Aceasta ar urma să funcţioneze „câteva luni fără încărcare”, spun realizatorii ei. 

Maşina ar urma să fie produsă în Olanda, se numeşte Lightyear One, şi îşi menţine, conform planurilor, bateria de 60 kwh încărcată cu ajutorul luminii solare.  Compania vrea să producă 500 de modele Lightyear One pentru a fi disponibile la vânzare în această vară.

Utilizarea medie ar avea ca rezultat o autonomie de 725 de kilometri (WLTP). Dar, teoretic, Lightyear One poate fi condus „luni de zile fără încărcare”. Lightyear One poate funcționa și fără încărcare la priză. Mașinile electrice, cunoscute și sub numele de vehicule electrice alimentate cu baterie (BEV), au de obicei o autonomie de până la 350 de kilometri cu o singură încărcare.

Acoperișul, capota și partea din spate ale modelului Lightyear One sunt acoperite fiecare cu panouri solare care pot acumula energie în fiecare oră pentru parcurge până la 12 kilometri. Asta înseamnă că o mașină Lightyear One parcată poate acumula energie pentru a parcurge 96 de kilometri – mai mult decât suficient pentru călătoriile zilnice ale majorității oamenilor de azi – în doar 8 ore sub soare puternic.

Chiar și pe vreme nefavorabilă, Lightyear One poate acumula energie pentru o autonomie de 40 de kilometri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.