Liceeni brănişteni – lideri europeni

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Elevii Colegiului Tehnic „Valeriu Branişte”: Groza Estera, Loghin Alin, Laver Mihai, Novac Nicolas, coordonaţi de către profesoara Veronica Crigănuţă, au câştigat MENŢIUNE în cadrul concursului Lider European, faza naţională. 

Organizat de către Reprezentanţa Comisiei Europene în România, concursul urmăreşte să stimuleze tinerii liceeni în a identifica, a concepe şi a oferi soluţii la probleme, percepute ca fiind locale, dar care pot avea impact nivel naţional şi european.

Echipa LUGOTECH ( echipa Colegiului Tehnic Valeriu Branişte) de la Colegiul Tehnic Valeriu Branişte, a avut un proiect al cărui temă a fost: Reintegrarea mamelor minore în sistemul educaţional.

Plasat în primele 8 echipe de la nivel naţional, proiectul elevilor lugojeni a pornit de la anumite realităţi şi a propus soluţii, apreciate de către echipa de evaluare a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Concursul Lider European doreşte să ofere elevilor liceeni din România şi din Europa un spaţiu de manifestare şi exprimare a creativităţii, a initiativei, a implicării, elemente esenţiale pentru liderii europeni de care România şi Europa au nevoie în viitor.

„Iată că se confirmă ceea ce spunem, de ceva timp, ca o lozincă: Da, şi noi putem! Suntem onoraţi să avem acest premiu. Este o recunoaştere, o nouă recunoaştere a deschiderii europene pe care Colegiul Tehnic Valeriu Branişte o declară permanent. Elevii noştri au capacitatea şi voinţa de a fi competitivi şi, iată, chiar şi învingători. Felicitări tuturor şi mulţumesc elevilor şi părinţilor pentru opţiunea lor de a studia la Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte”, ne-a declarat directorul Colegiului Tehnic Valeriu Branişte, prof. Cosmin Gheorghe.

,,Nu a fost uşor să identificăm o problemă, nu a fost uşor să gândim soluţii, nu a fost uşor să ne dorim să fim lideri. Dar, ne-am dovedit nişte lideri tocmai pentru că am depăşit ceea ce nu era uşor. Sunt mândră de elevii mei, ei nu sunt doar elevii mei, noi suntem acum o echipă, echipa LugojTech, echipa viitorilor lideri, indiferent de nivelul la care ei se vor manifesta”, a afirmat profesorul coordonator, Veronica Crigănuţă.

,,Sunt mulţumit de rezultat. Înseamnă că suntem unde trebuie, pe drumul cel bun” (Alin Loghin)

,,Noi, brăniştenii, suntem acolo, printre lideri, e foarte bine!” (Nicolas Novac)

AL PRESS

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.