Liberalii vechi și noi

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Aproape toate postările de pe Facebook din ultima vreme (pentru că acolo se manifestă lugojenii de la Ceasul Electric) ne arată că Lugojul e un oraș în paragină.

Și pentru că e vară și nu ai unde să te răcorești, într-un oraș cu trei ștranduri altădată, dacă privești doar imaginile postate de Gheorghe Bologa  cu Baza de Agrement Cotu Mic, te înfiori.

Dar dacă te mai și gândești că primăria bucisto-blidaristă-seredantistă a cumpărat ruinele de acolo cu peste 60.000 de euro doar ca să le ruineze și mai mult, te îngrozești de-a dreptul.

Oare ce interese imobiliare ascunse au stat la baza acelei achiziții?

Adevărul este că orașul a ajuns în paragină și din cauza consilierilor locali liberali, care au votat orbește ce le-a dictat stăpânul lor, care acum nu le mai este stăpân, ci doar un cetățean cu domiciliul în Germania.

Probabil că, în afară de consilierii locali liberali, nu mai există oficial niciun liberal în Lugoj. Pentru că liberalii cei vechi, fideli principiilor liberale, de care liberalii cei noi nu mai vor să audă, se consideră în ilegalitate.

Vă vine să credeți că în anul 2023 mai există membri de partid în ilegalitate? Și, culmea, într-un partid care până mai ieri era la putere.

Păi dacă la conferința seniorilor liberali de la București au fost prezente din Lugoj doar patru senioare, Mariana Epure, Rodica Muntean, Marcela Balint și Rodica Sofica Muntean, iar la o reuniune similară de la Timișoara doar Marcela Balint, căreia nici măcar nu i s-a dat cuvântul, nu poți să nu te întrebi: unde sunt liberalii de altădată?

În ilegalitate, aș spune și eu, marginalizați de liberalii cei noi, care vor fi la rândul lor marginalizați de istorie.

Și nu pot să nu vă reamintesc sloganul liberal „prin noi înșine”, publicat la 3/16 mai 1905 de către Vintilă I.C. Brătianu, în ziarul Voința Națională, pentru că astăzi, prin ei înșiși, liberalii s-au desființat.

Mie mi-e milă de lugojenii care i-au votat în 2020, iar acum le pare rău și sunt total dezamăgiți.

Mi-e milă și de lugojenii care nu i-au votat, dar care timp de trei ani au fost nevoiți să suporte această bătaie de joc liberală și trebuie să o mai suporte încă un an (atâta doar, un singur an, vorba cântecului!).

Mi-e milă de toți lugojenii nemulțumiți de administrația bucisto-blidaristă-seredantistă, dar mai silă mi-e de „respectul” pe care ni l-au arătat până acum.

Despre admin 6698 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.