Lămuriri din fotoliul nr. 1 [short sport] Lista gri şi lista neagră [short sport] (În) Altă ţinută

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Lămuriri din fotoliul nr. 1

În inspecţie la baza nautică olimpică din Bascov, lângă Piteşti, acolo vor avea loc între 27 şi 30 iulie Campionatele Mondiale de kaiac-canoe pentru tineret şi juniori, actualul ocupant al fotoliului nr.1 la Ministerul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca (foto 1), s-a referit la aspecte nelămurite încă ale Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea Legii Sportului 69 / 2000. ”Ordonanţa de Urgenţă îşi produce efecte de când a fost publicată în Monitorul Oficial. Nu trebuie norme de aplicare, există contractul de activitate sportivă. Nu avem norme de aplicare, am dat libertate unităţilor admi-nistrativ – teritoriale, Consiliilor Judeţene, Primăriilor să poată finanţa până la 5% din bugetul local, dar cu contract de activitate sportivă! Contractul de activitate sportivă a apărut prin ordin comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi ministrul Muncii. Nu este nevoie de nicio normă de aplicare. Trebuie încheiat contract între cel ce finanţează şi cel care încasează”, a declarat Dunca.

Lista gri şi lista neagră

Suspendat de federaţia Internaţională de Tenis (ITF) după incidentele de la meciul de FED Cup România – Marea Britanie, al nostru Ilie Năstase apare pe o listă gri trimisă pe adresa Federaţiei Române de Tenis cuprinzând 12 persoane care pot intra cu bilet, dar cărora li s-a pus interdicţie de a intra în zonele oficiale şi cele VIP la turneele organizate sub egida ITF. Jenant şi umilitor, dar regulamentar după evenimentele respective. Mai rău se putea doar pe lista neagră elaborate de minţile luminate cu sediul la Londra, pe care apar 7 persoane cu interdicţie totală de a pune piciorul în incinta bazelor sportive în timpul desfășurării competițiilor. Fără aluzii la sancţiune şimotivarea acesteia, să spunem că, din conducerea respectivei organizaţii fac parte 14 persoane din SUA (2), Anglia, Franţa, Elveţia, Canada, Rusia, Bulgaria, Danemarca, Kazahstan, Chile, Egipt, India, Noua Zeelandă. N-am prins-o nici pe asta!

(În)Altă ţinută

Comitetul Olimpic si Sportiv Român (COSR) promite că spală ruşinea de la ultimele Jocuri Olimpice, când echipamentul Kappa al delegaţiei României s-a dovedit unul contrafăcut !! Şi anunţă semnarea unui contract cu PEAK, producător de echipament sportiv si partener al 12 Comitete Olimpice Naţionale de pe glob. Un grup cu peste 30.000 de angajaţi si o piaţă de desfacere in 7000 de magazine de pe cinci continente. Listată la bursa din Hong Kong la 1,5 miliarde de dolari, firma PEAK dotează delegaţiile a 12 comitete olimpice, având, se spune în comunicat, contracte in derulare cu federaţii naţionale şi echipe de club din America, Europa, Australia, Africa şi Asia. Dă, Doamne!

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6441 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.