La Ştiuca s-au auzit focuri de armă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cu ocazia Zilei Armatei României, 25 octombrie 2017, Batalionul 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina” a organizat o serie de manifestări.

Printre acestea s-au numărat şi cele care au avut loc în data de 23 octombrie a.c. Este vorba de „Cupa presei la tir” şi „Cupa rezervistului la tir”, ambele desfăşurate în poligonul de la Ştiuca.
“Presarii” au lăsat din mână arma lor principală, condeiul, şi au pus mâna pe pistolul-mitralieră Kalaşnikov. S-au tras asupra unei ţinte-piept cinci cartuşe, după ce s-au folosit trei cartuşe pentru reglarea ţintei, asupra unui panou de reglaj. Şi în această nouă ipostază, “presarii” au demonstrat că sunt necruţători cu „inamicul” (nu iartă nimic, deformaţie profesională i-aş zice).

La sfârşitul şedinţei de foc, clasamentul arăta astfel:
Locul I, Casian Mărgineanţu -Redeşteptarea- 72 puncte (pentru că după prima manșă s-a aflat la egalitate, 44 puncte, cu Leontin Târziu, s-a trecut la baraj);
Locul II, Leontin Târziu – Redeşteptarea – 70 puncte;
Locul III, Dumitru Toma – Redeşteptarea – 40 puncte, obţinute după prima manşă.

Ceilalţi jurnalişti s-au dovedit a fi ceva mai „pacifişti” din fire, lovind ţinta de mai puţine ori. Toţi participanţii merită pe deplin felicitările noastre pentru o comportare mai mult decât meritorie, nemaipunând mâna pe armă de mult timp, dar şi pentru modul cum au suportat cu stoicism frigul, folosind ca antigel numai o cafea fierbinte, oferită de organizatori (nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi la agapa care a avut loc la Cercul Militar, unde s-a folosit „antigel” real, nu spui din care pentru că se subînţelege). Câştigătorii au fost răsplătiţi cu diplome şi cupe, constând din proiectile sau cartuşe în miniatură, mărimea lor fiind în funcţie de locul ocupat. Premierea a fost făcută de colonel Ioan Teca, comandantul Garnizoanei Lugoj.

Mircea ANGHEL

P.S.: Aș dori să le cer scuze rezerviştilor, pentru că nu am putut publica şi rezultatele obţinute de ei, din motive de timp, dar mai ales de spaţiu. Ceea ce vă pot spune însă este că rezultatele obţinute de ei sunt mult superioare celor obţinute de jurnalişti. E firesc. Nu-i aşa?

Despre admin 6441 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.