La o şuetă de presă cu (încă)senatorul Ioan Iovescu

Share Button

Vineri, 30 septembrie 2016, se făcu voia domnului nostru Ioan Iovescu şi floarea cea vestită a presei întregului apus dădu buluc la sediul PSD Lugoj, unde unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi (dacă nu cel mai de seamă) al clasei politice româneşti fără de clasă, recte Ioan Iovescu, susţinu o şuetă de presă.

În cadrul acesteia, senatorul a precizat că nu a fost şi nu o să fie niciodată un ghiocel, motiv pentru care s-a gândit că i-ar sta mult mai bine a fi un trandafir (spinos, ţepos) din buchetul celor trei care simbolizează PSD-ul, fapt pentru care a luat cea mai inteligentă măsură posibilă. Anume aceea de a se înscrie în PSD.

„M-am înscris în PSD cu gândul să pornesc de jos. Nu am cerut nimic, însă mi-am exprimat dorinţa de a candida pentru diaspora şi atât! Nu am nicio garanţie că vor face lucrul ăsta şi nu am cerut nicio garanţie. M-am înscris cu adeziune la organizaţia Lugoj, la recomandarea susţinută de domnul primar şi vreau să lucrez de jos. Vreau să rămân în politică. Nu am plecat din niciun partid şi nu o să plec nici din PSD. E o chestie ciudată, am fost în trei partide şi toate trei s-au desfiinţat. Două categorii de prieteni şi cunoştinţe mi-au zis aşa: o categorie care sunt anti-PSD mi-au zis: du-te la PSD că poate mor şi ei, şi a doua categorie, pro PSD, mi-au zis să vin la ei că o să fie bine. Eu zic ca voi fi o binecuvântare pentru PSD. Am spus lucrul acesta şi pe Facebook şi mi-am primit peste nas că îl amestec pe Dumnezeu în chestia asta, dar nu se poate face politică fără a se ţine cont de cuvântul scris în Biblie” a declarat Ioan Iovescu.

Mi se pare că Dumnezeu l-a ajutat pe robul său smerit Iovescu, luminându-i mintea şi calea, acesta manifestându-şi intenţia de a rămâne în politică, părându-i-se că o voce lăuntrică îi şopteşte:

Te aştept să vii
Să te întorci la mine
Numai aici
Îţi va fi cel mai bine.

S-a înscris în PSD cu intenţia declarată de a porni de jos. Pornitul de jos a devenit deja o cutumă pentru senatorul nostru. Nu a început el de jos? Ba da! Mecanic auto, instructor auto (foarte bun), cititor de apometre, ca mai apoi să atingă Chomolungma existenţei sale, Parlamentul României!

Este cunoscut faptul că, cu cât pleci mai de jos şi ajungi cât mai sus, cu atât meritul personal este mai mare. Şi har Domnului! Iovescu musteşte de merite personale.

Deşi s-a arătat dezamăgit de legile născute în Parlament, care lasă loc la interpetări, precum şi de corupţia din rândul colegilor săi, Ioan Iovescu, inundat de o modestie fără de egal, crede că activitatea sa parlamentară îl îndreptăteşte să candideze pentru încă un mandat, factorul determinant fiind acela că a obţinut locul al cincilea pentru zbaterile sale senatoriale şi locul al treisprezecelea per total.

La aceeaşi şuetă, senatorul Ioan Iovescu s-a „autodenţat” spunând următoarele:

„Vreau să candidez pentru diaspora şi m-am rugat Domnului, că nu am ajuns eu parlamentar doar ca să am un venit suplimentar. Cred că am făcut ceva în aceşti patru ani, dacă sunt pe locul cinci pe Senat la activitate parlamentară. Asta spune ceva! Mai departe, Domnul mi-a dat o încredinţare că aş avea loc pe diaspora” (mult e dulce şi frumoasă, limba ce-o… schingiuim!).

Adevăr grăieşte gura Iovescului! Străin de politică, ar avea loc pe diaspora. Nu au scăpat de critica lui Ioan Gură de…, nici primarii, care sunt nişte dalmaţieni (expresia îmi aparţine).

„Doar câţiva primari din ţară pot fi consideraţi oameni cinstiti”. În opinia senatorului, unul dintre aceştia este primarul Ionel Toma din Giroc.

A fost o şuetă plăcută, la care dacă nu aş fi participat mi-ar fi părut foarte rău. Muţumescu-ţi Ţie Doamne pentru că, vineri, 30 septembrie 2016, mi-ai oferit prilejul de a vedea cât de mare Ţi-e grădina şi ce populată e!

Mircea ANGHEL

iovescu

 

753

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.