L-au trezit din somn, la miezul nopții, ca să-i spună că a câștigat Nobelul

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În fiecare an, premiile Nobel adună cele mai serioase şi importante minţi ale umanităţii. Asta nu înseamnă însă că nu există şi situaţii amuzante în tot acest proces. Un economist american a aflat că a câştigat Nobelul de la colegul său care l-a trezit în miezul nopţii, pentru că nu a mai avut răbdare până dimineaţă.

Economistul Paul Milgrom n-a crezut nicio secundă că va câştiga prestigiosul premiu Nobel. Când Academia suedeză a făcut anunţul, americanul dormea, iar telefonul era închis. Aşa că reprezentanţii Academiei Suedeze nu au putut da de el. Însă colegul său, Robert Wilson, alături de care împarte distincţia, a primit vestea imediat.

Şi cum nu a mai avut răbdare, a mers în toiul nopţii să-i dea vestea cea bună şi lui Paul Milgrom. „Suedezii au încercat să mă sune, dar nu au putut să dea de mine. Cel alături de care am câştigat este şi vecinul meu, Robert Wilson, care locuieşte peste stradă. Aşa că l-au rugat să vină să mă trezească, a pus Paul Milgrom, laureat al Premiului Nobel.

Cei doi americani au câştigat premiul Nobel pentru economie pentru descoperiri în domeniul licitaţiilor. Metoda lor ingenioasă le-a adus beneficii atât vânzătorilor, cât şi cumpărătorilor din toată lumea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.