Mark Luca Iovița, din nou la înălțime, în Campionatul European de Supermoto

Etapa a III-a Europeană de Supermoto s-a desfășurat  pe circuitul din Ușak, Turcia, în weekendul 23-25.07.2022. 

Sportivii disciplinei Supermoto, categoria 65cc, care au reprezentat România la această etapă, au fost frații Mark Luca Iovița și Dean Victor Iovița, de la clubul sportiv VN Motorsport, și Szabo Mark, din Timișoara.

Pilotii au rulat pentru prima dată pe circuitul din Turcia, însă au apreciat foarte mult desenul circuitului și porțiunea de offroad/motocros, inclusă în competitie.

Băieții au obținut rezultatele excelente în aceasta etapă de campionat. Mark Luca Iovița urcă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și își consolidează locul 1 în clasamentul general provizoriu în Campionatul European de Supermoto 2022. Timișoreanul Szabo Mark, colegul și prietenul fraților Iovița, rămâne pe locul doi la general, având un start excepțional în prima manșă.

Dean Victor Iovița nu a reușit să între în ritmul optim de cursă și a căzut în ambele manșe de concurs. Motocicleta de la categoria 65cc este mai mare și, implicit, mai greu de pilotat, pentru vârsta lui, iar ceilalți piloți, mai experimentați, cresc ritmul de cursă, de la o etapă la alta. Cu toate acestea, Dean își păstrează poziția pe locul 3 la general, acumulând puncte importante la fiecare etapă.

„Sunt etape din Campionatul European cu circuitele noi, pe care băieții nu au mai concurat niciodată, și atunci contează foarte mult capacitatea lor de adaptare. Mark a avut o luptă frumoasă pentru locul 1, cu un pilot turc, care se antrenează zilnic pe circuitul lui de casă, din Ușak. Prin urmare, victoria lui Mark, atât de muncită, a fost și mai satisfăcătoare. Am fost foarte mândru să-l văd că ridică steagul României, de pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, pe circuitul de casă al unor piloți foarte buni.

Pentru Dean este mai greu să păstreze un ritm de cursă ridicat, pe un circuit nou, având în vedere că are doar două ieșiri pe circuit, a câte 10 minute fiecare, înaintea competiției. Din păcate, Dean a căzut în ambele manșe, însă este foarte ambițios, nu renunță, se ridică după fiecare căzătură și continuă cursa, încercând de fiecare dată să-și recupereze poziția pierdută.

Următoarea etapă din Campionatului European de Supermoto se va desfășura în România, pe circuitul Prejmer Raceway, Brașov, între 5 și 7 august 2022.

Mulțumim Federației Române de Motociclism, clubului VN Motorsport, sponsorilor, mecanicului nostru Mintioan Constantin și antrenorului Ștefan Gomoescu, pentru susținerea copiilor”, a declarat Marțian Iovita, tatăl piloților.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.