Iovița Dean Victor, cel mai bine clasat din lotul de piloți lugojeni, participanți la etapa națională de motocros de la Moreni

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Clubul Sportiv Municipal Flacăra Moreni a organizat, între 2 și 4 iulie 2021, la Moreni, județul Dâmbovița, etapa a III-a din Campionatul Național de Motocros al României 2021.

Vremea a oscilat între temperaturi foarte ridicate și rafale de ploaie, ceea ce a dat clasamentul peste cap, la diferite clase care au rulat în cele 2 zile de concurs. 

Dean Victor Iovița, în vârsta de 7 ani, a fost cel mai bine clasat pilot dintre participanții categoriei 50 cc, ocupând locul 1 și păstrându-și astfel locul de lider în clasamentul general din cadrul Campionatului Național de Motocros al României. 

„Locul 1 va fi întotdeauna pentru cei mai buni. Dean a dominat această competiție încă din timpul calificărilor, având timpul cel mai bun față de competitorii lui.  Cu un start foarte bun și, ambițios din fire, nu s-a lăsat depășit întreaga manșă de concurs. A avut rezultatul cel mai bun dintre toți piloții lugojeni participanți în concurs și, pentru asta, nu pot sa fiu decât mândru.

În cazul lui Mark Luca Iovița, avusesem probleme tehnice la motor dinaintea competiției, frâna de spate a pus probleme chiar din timpul antrenamentelor libere. Cu toate acestea, Mark a avut o evoluție foarte bună în prima manșă, ocupând locul 3. Însă, în manșa a doua, în urma unei ploi torențiale, frâna pe spate de la motorul lui Mark s-a blocat și astfel cursa pentru el s-a încheiat după primele 3 ture de circuit.

Mark a fost puțin dezamăgit pentru că, după multe antrenamente pe noroi, era încrezător în capacitatea lui de a gestiona o cursă în condiții foarte grele, însă lucrurile astea se mai întâmplă, luăm tot ce-i mai bun din fiecare experiență, ne ridicăm  atunci când cădem, suntem încrezători în forțele proprii și mergem mai departe.

Mark este un copil extraordinar, matur și ambițios, muncitor și echilibrat și cu fiecare competiție mă surprinde într-un mod plăcut, e tot mai puternic și mai experimentat. 

Asta face motocrosul și sportul de performanță în general: clădește și întărește caractere”, a declarat Marțian Iovița, tatăl piloților Mark și Dean.

Acum, băieții vor participa la un cantonament de motocros, o pregătire intensă alături de cel mai bun antrenor de motocros, Kornél Németh, un pedagog, un om și un antrenor de excepție.

Marțian Iovița, tatăl piloților Mark și Dean, dorește să mulțumească și pe această cale clubului V.N. Motorsport, antrenorului Florin Pintescu, pentru pregătirea fizică a băieților, precum și sponsorilor: Mitas, Motoemotion, NordicaMoto, Metabond, Silcom SA, BoicuElectric SRL, Motul, Vitanimix, VitaminAqua, Motoboom.

Despre admin 6425 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.