Iohannis anunță referendum pe tema schimbării Codurilor penale şi a graţierii

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Președintele Klaus Iohannis anunță referendum pe tema modificării legilor justiției.

El a justificat mișcarea prin faptul că există un larg interes pentru modificarea codurilor penale și grațierii, iar poporul trebuie să se pronunțe asupra acestor teme.

„În aceste zile au avut loc proteste, oamenii au ieșit indignați să protesteze în stradă împotriva acestei încercări de a modifica prin ordonanță de urgență legilația penală. Am auzit fel și fel de aberații, imediat după ce au ieșit oamenii în stradă. Activiști agitați și agitatori au fugit la televiziunile obediente să explice poporului că este o lovitură de stat. Cetațenii să dea lovitură de stat? Nu, politicienii dau lovitura de stat, doar că nu dau lovitură de stat, ci lovitura de grație statului de drept”, a declarat Iohannis.

”Această temă (a graţierii, n.r.) în mod nefericit a devenit o temă naţională, este evident că există un larg interes pentru această temă a schimbării Codurilor penale şi a graţierii şi dacă aşa este, atunci voi supune această temă dezbaterii publice şi votului popular. Voi începe demersurile pentru un referendum, referendum prin care românii vor putea să se exprime, vor putea să spună dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu’‘, a spus el.

Iohannis a subliniat că graţierea şi modificarea legilor privind justiţia nu s-au regăsit în programul de guvernare al PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat că politicienii PSD-ALDE vor să dea lovitura de graţie statului de drept, acuzând cetăţenii că dau o lovitură de stat şi participă la o mineriadă, afirmaţie a liderului PSD, Liviu Dragnea, pe care a calificat-o drept o ”aberaţie”.

”Cetăţenii să dea lovitură de stat! Nu, politicienii dau lovitura de graţie statului de drept!”, a spus Iohannis.

El a calificat drept ”aberaţie” caracterizarea mitingului de duminică seara drept o mineriadă, aşa cum a făcut Liviu Dragnea.

Şeful statului a făcut o comparaţie între clasa politică care a înfăptuit Mica Unire şi cea de acum.”Ce diferenţă! Ce clasă politică am avut şi unde am ajuns!”, a concluzionat el.

În consecință, președintele a anunțat că va iniția procedurile pentru un referendum pe aceste teme.

AL PRESS

Despre admin 6535 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.