Învață tipurile de bilete de pariuri sportive în mai puțin de 3 minute!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pariurile sportive s-au simplificat mult de când se poate juca online. Totul se petrece foarte rapid acum, când pasionații nu mai trebuie să stea la coadă într-o agenție stradală, pentru a dicta biletul celui de la ghișeu.

Dacă nu ai încercat până acum să îți verifici cunoștințele despre sport și norocul, să știi că este foarte simplu să plasezi un pariu, la Baumbet sau la orice alt operator licențiat. Înainte de a juca, trebuie să înveți care sunt principalele tipuri de pariuri. „Instruirea” durează mai puțin de 3 minute, dacă citești cu atenție rândurile care urmează. La casele de pariuri legale de pe internet poți plasa următoarele bilete:

Single – este un pariu cu o singură selecție. Accesezi meniul meciului pe care vrei să pariezi și dai click pe cota din dreptul selecției pe care vrei să o pui pe bilet, iar meciul va fi adăugat automat în biletul virtual care se deschide în dreapta ecranului. Miza completată (suma pe care vrei să o pariezi) se va înmulți cu cota, rezultând câștigul biletului. Profitul este egal cu câștigul minus miza.

De exemplu, vrei să pariezi pe meciul victoria lui Corinthians în meciul cu Santos, din prima ligă braziliană. Cel mai simplu este să te folosești de funcția „Căutare” și să tastezi „Corinthians” în bara de Search. Ajungi direct în meniul meciului, apoi dai click pe „Rezultat final – 1”. Dacă cota este 2.05, iar tu mizezi 10 lei, atunci câștigul potențial este 20,5 lei.

Multiplu (acumulator) – este un pariu format din mai multe selecții, care trebui să fie toate câștigătoare pentru ca biletul să fie câștigător. Cota totală a biletului se calculează înmulțind cotele tuturor selecțiilor de pe bilet, iar câștigul este produsul dintre cota finală și miza pe care o completezi în bara specială din subsolul biletului virtual.

Ca să exemplificăm, rămânem tot în campionatul Braziliei. Pe lângă victoria lui Corinthians, mai alegem trei „soliști”: victorie Flamengo contra lui America MG (cotă 1.50), victorie Atletico MG contra lui Fortaleza CE (cotă 1.55) și victorie Palmeiras pe terenul lui Avai (cotă 1.65). Cota finală a biletului este 7,86. Așadar, cu o miză de 10 lei se poate obține un câștig de 78,6 lei.

În sistem – este tot un bilet cu mai multe selecții, care are particularitatea că poți obține câștig chiar dacă nu îți ies toate meciurile. De exemplu, pentru biletul din Serie A braziliană alegem un sistem 2/4 (duble), adică trebuie si fie câștigătoare minim două selecții pentru a nu pierde miza. Fiind 6 duble posibile, miza finală este miza completată x 6. La unele agenții trebuie să completezi miza finală, iar softul calculează miza per dublă. Câștigul este egal cu suma produselor dintre cota dublelor câștigătoare și miză.

Cu alte cuvinte, dacă ies Flamengo, Atletico MG și Palmeiras, avem trei duble câștigătoare: Flamengo – Atletico (cotă 1.50 x 1.55 = 2.32), Flamengo – Palmeiras (cotă 1.50 x 1.65 = 2.47) și Atletico vs Palmeiras (cotă 1.55 x 1.65 = 2.55). Suma câștigată va fi 23,2 + 24,7 + 25,5 = 73,4 lei. Ai obține un profit de 13,4 lei, la o miză de 10 lei per dublă.

Unele agenții oferă și sisteme britanice. De exemplu, pentru un bilet cu 4 meciuri vor disponibile sistemul Yankee (sistem cu 11 pariuri format din 6 duble, 4 triple și 1 acumulator) și Lucky 15 (sistem cu 15 pariuri format dintr-un Yankee și câte un pariu pe fiecare meci în parte).

Cu baze – biletul este format din două tipuri de pariuri: selecții care trebuie să iasă obligatoriu (cele trecute în bază) și restul selecțiilor care poate fi jucat în sistem.  La biletul nostru, putem să punem în bază pe victoria lui Corinthians, iar pentru celelalte trei meciuri să alegem un sistem 2/3.

Combo – este un bilet cu mai multe selecții din același meci. Până acum ceva timp, pariorii erau obligați să pună pe bilet doar selecții din meciuri diferite. În prezent, multe agenții au o secțiune specială la fiecare eveniment, cu selecții disponibile pentru un bilet „combo” (nu sunt disponibile chiar toate opțiunile de pariere din meniul partidei). Pentru ca biletul să fie câștigător, trebuie să iasă toate selecțiile alese.

Despre admin 6703 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.