Într-o conferinţă de presă, Gheorghe Bologa a „scurs” aproape toate informaţiile despre CSM Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru a înlătura unele speculaţii ieftine, neadevărate, tendenţioase, Gheorghe Bologa a susţinut o primă conferinţă de presă. Aceasta s-a întâmplat, miercuri, 3 august 2016, la sediul CSM Lugoj. A întârziat voit aceas-tă conferinţă pentru a nu fi acuzat că o face din considerente electorale. Acum, când apele s-au limpezit şi s-au retras în matca lor firească, Bologa a dat curs „scurgerilor” de informaţii privitoare la activitatea CSM Lugoj.

Introducere  în „tainele” organizatorice, competiţionale, şi finaciare ale clubului

Patru sunt persoanele care fac parte din conducere: Gheorghe Bologa – şef serviciu, Simona Milena Marinescu, contabil, Marius Maier, administrator şi Ramona Stănescu, secretar. Pe lângă cele patru persoane cu atribuţii generale, CSM-ul mai are următoarele categorii de personal:

Antrenori 5:

Handbal, Nicolae Băban (jumătate de normă), Şah, Ligia-Letiţia Jigman (jumătate de normă), Lupte libere, Emil Vanea (jumătate de normă), Lupte greco-romane, Robert Papp (normă întreagă), Volei, Valerian Luka (normă întreagă); Muncitori cu atribuţii întreţinere echipament fotbal, o persoană, Mariana-Doina Lazăr, (normă întreagă).

Lupte libere:

Lotul echipei este format din 15 sportivi. Performanţe atinse: un titlu de campion al României, Ivan Guidea, un titlu de vicecampion naţional, Cristian Ţepeneag, locul III la Campionatul European, Ivan Guidea, un loc I la Turneul de calificare la J.O., Ivan Guidea şi o calificare la J.O., tot prin Ivan Guidea. Trebuie amintite şi cele două locuri III obţinute la Campionatul European de lupte – 2009 Bursa – Turcia şi 2010 Istanbul – Turcia. Până la data de 31.07. 2016, cu echipa de lupte libere s-a cheltuit suma de 133.794 lei, neexistând restanţe, doar pe luna iulie a.c.

Lupte greco-romane:

Lotul este alcătuit din 13 sportivi. Performanţe: un titlu de campion al României – Robert Papp. Cu echipa s-au cheltuit 59.801 lei. Indemnizaţii restante nu sunt, doar indemnizaţiile curente pe iulie.

Volei feminin:

Lotul echipei este format din 18 sportive şi 3 tehnicieni.

Din lot fac parte 3 sportive străine, respectiv Olga Krasteva (Bulgaria), Sophie Godfrey (Australia), Alexandra Warren (SUA). Din lot mai fac parte încă 6 voleibaliste care nu sunt lugo-jene. Este vorba de Lorena Ciocean (Tg. Mureş), Alexandra Molnar (Baia Mare), Gabriela Bălae (Piteşti), Natalia Preda (Brăila), Ramona Rus (Blaj) şi Adriana Rotaru (Bucureşti). Celelalte 9 sunt lugojene: Ionela Canea, Mădălina Şonda, Bianca Albăstroiu, Alexandra Panţâru, Georgiana Popa, Rossana Nistor, Noemi Csilag, Arina Ivaşcu, şi Cristina Nan. Performanţe: locul VII în prima ligă a campiontului naţional de volei. S-a cheltuit suma de 482.483 lei. Indemnizaţii restante, iunie – 14.340 lei, la care se adugă indemnizaţiile curente pe luna iulie.

Fotbal:

Lotul actual al echipei este format din 28 de fotbalişti.  Au părăsit echipa 13 fotbalişti aflaţi în stare de „liber de contract”. Aceştia sunt: Rusu, Vlădia, Mînecan, Mardare, Dobricea, Poiană, Vânătu, Ardeleanu, Pleşcan, Porcescu, Stoichescu, Dobra şi Stoi. Noutăţile echipei sunt: Păduraru, Lazea, Drăgoescu, Bozian, de la Hunedoara, Rus, Livan  (ACS Poli Timişoara), Horcea (Maşloc), Silaghi (Mama Mia Becicherec). Se poartă tratative cu încă cinci fotbalişti: Ciobanu, Saracin (CSS Turnu Severin), Filip (ACS Poli), Ionică (Jiul Petroşani) şi Ciubotariu (UTA). În ediţia următoare, care va debuta peste puţină vreme, CSM-ul va participa cu o echipă în Liga a III-a şi o echipă în Liga a IV-a. De asemenea, conform Regulamentului FRF, vom avea şi două echipe de juniori. Performanţe: În ediţia de campionat 2015-2016, echipa s-a clasat pe locul al IX-lea în Liga a III-a, iar cealaltă echipă a promovat din Campionatul Judeţean în Liga a IV-a. Pentru finanţarea echipei în ediţia 2015-2016 au fost angajate cheltuieli în sumă de 631.000 lei, din care au fost plătiți, până la 31 iulie 2016, 511.863 lei, din care, în 2016, s-a cheltuit suma de 292.787 lei. Indemnizaţii restante mai sunt pe lunile mai şi iunie 2016, 72 366 lei. Indemnizaţii curente pe iulie, nu sunt.

Gimnastică:

Lotul echipei este format din 8 sportivi: Manuel Sutter, David Fuerst, Ionuţ Todor, Rafael Szabo, Alexandru Bănicioiu, Alexandru Panait, Ioan Alexandru Popescu, Lorenzo Pecie. Performanţe: Un loc V la individual compus, prin David Fuerst şi un loc VI, tot la individual compus, prin Manuel Sutter. Menţionăm faptul că echipa nu a fost înscrisă în Campionatul Naţional pe echipe. Până la data de 31.07. 2016 au fost înregistrate cheltuieli în valoare de 12.418 lei. Indemnizaţii restante, pe lunile aprilie, mai, iunie 2016 – 13 260 lei. Indemnizaţii curente pe iulie 2016 – 0 lei.

Box:

Secţia de box are 16 sportivi legitimaţi, din care, în grupa  de performanţă 5 sportivi: Denis Berciu, Ionuţ Enache, Daniel Jurj, Ilie Faur, Flavius Gomoescu şi 11 sportivi în grupa de începători. Din grupa de performanţă, care participă la competiţiile organizate F.R. Box, face parte un singur sportiv, Denis Berciu. Performanţe: un loc III în Cupa României – tineret, prin Denis Berciu. La această secţie, până la 31.07 2016, au fost înregistrate cheltuieli în valoare de 13.438 lei. Indemnizaţii restante, iunie 2016 – 1 690 lei, precum şi indemnizaţii curente pe luna iulie a.c.

Şah:

La această secţie sunt legitimate două sportive, trei fiind împrumutate. Superliga de şah se va disputa la Călimăneşti, în perioada 18-27 noiembrie 2016. Până la 31 .07. 2016, la această secţie, valoarea cheltuielilor efectuate se ridica la suma de 3.560 lei. Indemnizaţii restante, iunie a.c. – 940 lei. Indemnizaţii curente, luna iulie.

Handbal:

Lotul echipei, care evoluează în Liga a III-a, este format din 16 jucători. Până la această dată nu a fost definitivat lotul final. De asemenea, până la această oră nu se ştie când se va relua campionatul şi cum va fi organizat. La finele campionatului care tocmai s-a încheiat, echipa s-a clasat pe locul II. Până la data de 31.07.2016, la această secţie, s-a cheltuit suma de 2.757 lei. Nu sunt indemnizaţii restante. Dacă în anul 2015 a fost achiziţionat echipament în valoare de 57.051 lei, în acest an se preconizează a se cheltui pe echipament numai 8.798 lei.

Aceasta este situaţia reală şi transparentă în acelaşi timp a CSM Lugoj.

Mircea ANGHEL

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.