Întoarcerea la electorat [Un editorial de Dan Timaru]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Anul acesta, Casa de Cultură a Municipiului și Asociația Culturală „Ana Lugojana” au sărbătorit Unirea Principatelor Române în centrul Municipiului Lugoj. La ora 11, Piaţa Victoriei răsuna de muzica lui Alexandru Flechtenmacher, Hora Unirii.

Ansamblul Folcloric „Lugojana”, Ansamblul de Copii „Ana Lugojana” și mulți lugojeni prinși într-o mare Horă a Unirii omagiau împlinirea a 164 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească.

Mai erau și reprezentanții Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” – filiala Lugoj, împreună cu veteranul de război Nicolae Streian, cetățean de onoare al Lugojului.

Onorabilul profesor, deși aflat la venerabila vârstă de 99 de ani, a dorit să participe la eveniment. În schimb, oficialitățile locale lipseau. Lipseau motivat, deoarece aveau liber.

Bine că măcar clădirea primăriei mai era acolo.

Nu sunt pentru politizarea anumitor evenimente, dar, ca simpli cetățeni, cei care conduc destinele cetății ar fi de preferat să participe discret la bucuria colectivă.

Absența lor este interpretată drept aroganță și va fi cu siguranță taxată. Nu credeți că am dreptate, domnule Claudiu Buciu?

Faptul că ați atras finanțări substanțiale în realizarea unor obiective deosebit de importante pentru oraș nu este suficient.

Așteptările lugojenilor când v-au ales ca primar al Lugojului au fost foarte mari, dar realizările au dezamăgit.

Faptul că singura legătură cu electoratul o păstrați doar prin anunțuri postate pe Facebook nu vă ajută cu nimic. Sunt doar simple vorbe. Oamenii vor fapte.

E greu de explicat și de convins de ce în doi ani administrația Buciu nu a fost în stare să paveze nenorocitul ăla de centru, cât o curte de la țară.

Trebuie să înțelegeți că puteți ridica în Lugoj și zgârârie-nori, dacă nu rezolvați urgent centrul, restul nu va mai conta.

Administrația Boldea, cu bună știință sau nu, v-a lăsat moștenire în casă Cuiul lui Pepelea sau, cum ar zice un confrate în ale scrisului, Calul Troian al lui Francisc.

Tot moștenire a rămas și ștrandul sau zonele verzi din oraș, numai că moștenirile înaintașilor nu trebuie păstrate precum sfintele moaște, pentru că Lugojul nu este muzeu, iar locuitorii lui au nevoie de progres și bunăstare.

Trebuie să recunosc pentru cititori că sunt unul dintre cei care l-au votat pe Claudiu Buciu pentru funcția de primar și că sunt total nemulțumit de faptul că, în urma unor manevre politice la care și dumnealui și-a adus din plin aportul, a fost mazilit.

Mai recunosc că sunt ferm convins de bunele sale intenții, dar asta nu mă oprește să îmi exprim părerea, ca simplu cetățean, despre o realitate de necontestat.

În concluzie, îl sfătuiesc pe Claudiu Buciu să își pună din nou rucsacul în spate și să se întoarcă pe străzile orașului și la lugojeni, pentru că politica nu se face online!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.