Independenţii, singuri împotriva tuturor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cei trei consilieri independenţi care fac parte din CLM Lugoj au format un “triumvirat” avându-l drept “guru” pe Marius Martinescu, un politician experimentat, dat cu toate unsorile şi alifiile, cum obişnuieşte a se spune.

Ce fac aceştia? Activitatea lor cea mai însemnată se rezumă în principal la conferinţele de presă ţinute cu o regularitate demnă de o cauză mai bună. În fiecare vineri la ora 11. Aşa s-a întâmplat şi vineri, 15 iulie 2016, când cei trei au avut în program o “şedinţă de foc” îndreptată asupra adversarilor politici, ţinta lor preferată fiind “ţinta piept” Boldea, asupra căreia se execută foc concentrat.

Deschiderea conferinţei a aparţinut tânărului Mihai Anghel care se preocupă în mod special de soarta sportului lugojean, în special a fotbalului, al cărui sfârşit îl prevede. În sprijinul acestei idei a prezentat o serie de cifre care îi întăresc ideea, cifre pe care nu le mai prezint însă, din varii motive. Principalul vinovat pentru această situaţie de netolerat este “acarul Păun”, Gheorghe Bologa, preşedintele CSM Lugoj, care dacă ar avea onoare şi-ar da demisia din această funcţie.

Cel de al doillea vorbitor a fost Liviu Brânduşoni, deopotrivă consilier local şi jurnalist, 24 de ore din 24, după cum a afirmat el într-o altă împrejurare. Se pare că Podul de Fier este în centrul atenţiei sale mărite, manifestându-şi totalul dezacord faţă de modul cum amendamentele propuse de grupul indepedenţilor în legătură cu Podul sunt zdrobite “con brio” de tăvălugul “monstruoasei coaliţii”, care nu vrea să ştie refrenul semi-cantautorului lugojean, foarte cunoscut la el pe uliţă şi la Space Bowling (mai ales în calitate de prezentator) … când treci Podul de Fier, nu mai eşti efemer…

În încheierea conferinţei a vorbit Marius Martinescu care, la rându-i, a rămas contrariat de faptul că o serie de obiective trecute în Strategia Dezvoltării Lugojului în perioada 2016-2020 la Consiliul Judeţean, nu sunt prezente în strategia prezentată în ultima şedinţă a CLM. Argumentele prezentate pentru  repararea Podului de Fier “s-au dovedit a fi o jalnică cacialma”, a conchis Marius Martinescu.

independentiiÎn final, vreau să aduc la cunoştinţa tuturor adversarilor politici ai primarului actual, declaraţia (sau mărturisirea) făcută de ing. prof. Francisc Boldea, primarul tuturor lugojenilor, în conferinţa de presă din data de marţi, 19 iulie 2016. El a anunţat că nu mai vrea să ocupe fotoliul de primar al municipiului Lugoj şi că intenţionează să se retragă din toate funcţiile pe care le deţine, în administraţie sau politică. Anunţul a fost făcut la câteva zile după ce a împlinit frumoasa vârstă de 68 de ani.

„Nu o să mai candidez pentru un nou mandat de primar în 2020. Dacă dă Dumnezeu şi sunt sănătos până atunci, după 2020 nu mai candidez pentru nicio funcţie. După ce termin acest mandat de primar nu o să mai fiu nici preşedinte de partid, nici consilier local, nu vreau nicio funcţie la judeţ, nici în Consiliul Naţional, nici la vreo fundaţie. Eu de 45 de ani am fost, aproape 90 la sută din timp, doar pe funcţia întâi, adică cea de conducător direct, care este o funcţie grea, unde am căutat să-mi fac datoria cât am putut. Nu am putut să-i mulţumesc pe toţi, nu pot nici acasă să-i mulţumesc pe toţi, dar eu sunt mulţumit de ceea ce am făcut până acum. După 2020 o să stau acasă, în grădină, cu nepoţii şi o să mă ocup din nou de roşii, de vinete şi de ardei”.

Deci, mai aveţi puţintică răbdare, domnilor!

Mircea ANGHEL

Despre admin 6661 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.