Independenţii au devenit dependenţi de fel de fel de felurite feluri de acuzaţii

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu am cam început să dau semne de spleen, vinerea, când se desfăşoară conferinţa de presă a grupului celor trei independenţi. La fiecare nouă conferinţă, acelaşi tipic. „Tunurile din Navarone” îndreptate în special împotriva primarului Francisc Boldea şi a tuturor consilierilor pesedişti, care nu fac nimic pentru mai-binele lugojenilor, fiind cauza tuturor relelor şi neîmplinirilor întregii activităţi a consiliului local.

Ştiu că prin această afirmaţie o să dau apă la moară cârcotaşilor care o să mă acuze că mă dau cu „puterea”, respectiv cu PSD-ul. Vreau să-i anunţ pe cei care cred aceasta, că nu este adevărat. Pe mine nu mă interesează ce culoare politică are pisica. Eu vreau doar ca ea să prindă şoareci. Şi am impresia că ea a prins foarte mulţi şoareci.

E drept, au mai şi scăpat câţiva, dar mai are patru ani în faţă spre a-i prinde şi pe cei care au scăpat deocamdată. Şi mai e ceva. Mihai Ralea spunea în cartea intitulată „Explicarea omului” că „Repetarea excitantului suprimă senzaţia”. De aceea cred că ar fi potrivit  ca independenţii să mai schimbe puţintel placa (mă scuzaţi pentru îndrăzneala de le da acest sfat).

Un independent, Mihai Anghel, acuză şi… vrea capul lui Gheorghe Bologa

„Domnul Bologa îşi ceartă zilnic angajaţii clubului pentru scurgere de informaţii. Faptul că primesc informaţii din club pentru a ajuta sportul i se pare scurgere de informaţii. În calitate de consilier consider că am tot dreptul la aceste informaţii şi dacă dânsul încearcă să ascundă vreo informaţie înseamnă că are ceva de ascuns. Înseamnă că sunt probleme la club”, sunt frazele cu care Mihai Anghel şi-a început „rechizitoriul”.

Desigur, sunt probleme la club. Şi  nu puţine. Trebuie găsite însă soluţii pentru rezolvarea lor. Să faci parte din comisia de sport şi… multe alte cele şi să votezi împotriva bugetului alocat pentru sport, să ai o (pre)viziune apocaliptică, mai ceva ca Nostradamus, că în nişte ani sportul lugojean va dispărea, să bagatelizezi rezultatele de excepţie ale echipelor de lupte (la libere aproape că nu mai ştiu  numărul de titluri de campioană naţională câştigate de CSM Lugoj), „vinovatul” principal fiind  Gheorghe Bologa, mi se pare a fi o atitudine nu tocmai potrivită. Jos Bologa! Mi se pare corectă vrerea Mihaiului. Conform unei ziceri româneşti, că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, să zicem cu toţii: Jos Bologa! Sus demisia!

sedinta cl lugoj boicot psdExtraordinara şedinţă, convocată de independenţi şi alţi câţiva, nu a mai avut loc

O problemă deosebită care preocupă pe toţi lugojenii este aceea a dezinsecţiei, dezinsecţie care a fost făcută deja, cu ajutorul unui avion utilitar care a survolat zonele propice înmulţirii ţânţarilor, dat nu numai a lor, răspândind insecticidul „ucigaş”.

În săptămânala conferinţa de presă susţinută de independenţi, vineri, 29 iulie 2016, consilierul Marius Martinescu a salutat iniţiativa primarului de a face această dezinsecţie, dar a atenţionat că aceasta este insuficientă şi ineficientă, ea trebuind a fi conjugată cu una făcută la nivelul solului.

Deoarece următoarea şedinţă a Consiliului Local este prevăzută a avea loc la data de 31 august a.c., independenţii, sprijiniţi şi de alţi consilieri, au convocat o şedinţă extraordinară în care urma să se dezbată un proiect de hotărâre în care se solicita în regim de urgenţă continuarea dezinsecţiei, coroborată cu cea făcută la nivelul solului, fiind prezentate lucrările care trebuie să preceadă dezinsecţia, cosirea zonelor verzi, acţiuni intense în zona râului Timiş, defrişarea vegetaţiei, a lăstărişului, mai ales în zona canalelor colmatate. După parcurgerea celor două etape, cosirea şi defrişarea, trebuie să înceapă imediat dezinsecţia la nivelul solului.

Din păcate, şedinţa nu a mai avut loc din lipsă de cvorum (nu au fost prezenţi nici măcar cei care au semnat pentru convocarea şedinţei). Marius Martinescu l-a acuzat pe Boldea pentru „atitudinea josnică” de a fi „ordonat” conslierilor PSD (mai puţin patru, plecaţi deja în concediu de odihnă) şi „aliaţilor” de a nu se prezenta la şedinţă, aruncând în derizoriu a acţiune aşa de importantă pentru sănătatea lugojenilor.

După Martinescu, „nu acţiunea fost compromisă, ci cei şase consilieri care au semnat pentru convocarea şedinţei. Compromişi au fost toţi acei lugojeni care-şi doresc să aibă un oraş curat, care doresc să îngrijească cineva de sănătatea copiilor lor şi de sănătatea lor”.

Liviu Brânduşoni a întărit cele spuse de Martinescu şi şi-a manifestat nemulţumirea faţă de activitatea Salprestului. Una din legile lui Murphi spune: „Un lucru care începe foarte bine, se termină prost, iar unul care începe prost, se termină şi mai prost”. Şi se pare că activitatea consiliului local se încadrează în cea de a doua parte a legii. Domnilor, îngropaţi odată securea de război şi fumaţi pipa păcii! Numai împreună veţi reuşi! Spre binele celor care v-au votat.

 Mircea ANGHEL

Despre admin 6441 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.