Indemnizațiile pentru creșterea copilului vor fi plafonate la 1.800 de euro pe lună

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că Guvernul va „intra cu celeritate” și în indemnizațiile pentru creșterea copilului, astfel încât acestea să fie plafonate la un maximum de 1.800 de euro pe lună, urmând ca în aproximativ două săptămâni să fie adoptată o OUG prin care să se reglementeze această chestiune.

„Vom intra cu celeritate și în aceste indemnizații. S-au lucrat deja toate variantele, am ajuns la varianta finală, în sensul că vom plafona indemnizația la maxim cât există în Europa la ora actuală, adică 1.800 de euro, cât are Germania. Peste 1.800 de euro nu mai poate să ia nimeni”, a spus ministrul Muncii.

Chestionată în continuare când se va rezolva situația acestor indemnizații, Olguța Vasilescu a spus că „în maxim două săptămâni vom avea proiectul de OUG”.

Olguța Vasilescu spunea, pe 28 mai, că, imediat după ce intră în vigoare Legea salarizării, va veni cu proiectul prin care va fi stabilit din nou un plafon pentru indemnizația de creștere a copilului, ea spunând că, de exemplu, dacă argentinianul Lionel Messi ar veni să joace la o echipă din România pentru un salariu de 30 de milioane euro și ar avea un copil, statul român ar putea fi nevoit să îi plătească acestuia o indemnizație lunară de aproximativ 28 de milioane de euro.

„Imediat după ce finalizăm Legea salarizării unitare vom intra cu această indemnizație de creștere a copilului”, a anunțat ministrul Muncii.

Ea a susținut necesitatea introducerii unui plafon pentru această indemnizație explicând că sunt în lucru trei variante și că se analizează introducerea unui plafon situat între 5.000 și 10.000 de lei.

Ministrul Muncii a prezentat și cuantumul celor mai mari 12 indemnizații aflate în plată, de peste 40.000 de lei, cea mai mare fiind de peste 159.000 de lei.

„De la lună la lună cresc aceste sume, pentru că au prins care e ideea și încep să facă tot felul de jonglerii”, a mai afirmat Olguța Vasilescu, precizând că au fost cazuri în care s-a constatat că unele sume sunt necuvenite.

AL PRESS

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.