Încă două stații de epurare noi în Timiș, prin fonduri europene atrase de Aquatim, la Găvojdia, Chizătău-Belinț, nu și Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Stația de epurare a Lugojului va fi autorizată, dar restricțiile vor fi mari! Penalitățile de 3,6 milioane de lei trebuie plătite

Am primit partea Aquatim un comunicat privind realizarea a încă două stații de epurare noi în Timiș, prin fonduri europene atrase de Aquatim, la Găvojdia, Chizătău și Belinț. Din păcate, și la acest capitol, Lugojul a rămas pe dinafară. Pentru că noi avem stație de epurare, dar nu funcționează.

„În data de 15 octombrie 2021, Aquatim a semnat contractul de lucrări „Proiectare și execuție stații de epurare Găvojdia, Chizatău-Belinț” din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), parte a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Proiectul este cofinanțat  din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Contractul de lucrări „Proiectare și execuție stații de epurare Găvojdia, Chizatău-Belinț”, în valoare de 15.683.538,40 Lei, fără TVA, a fost semnat cu Asocierea TERRA DINAMIC SRL – ART CONSTRUCT TIMIS SRL – SEDGA CONSTRUCT SRL – TANCRAD SRL și are ca durată de execuție 24 de luni, urmate de 60 de luni perioada de garanție.

Se vor construi două stații de epurare: una cu o capacitate de 2120  L.E. pentru Găvojdia, și una cu capacitate de 2189 L.E. pentru Chizătău și Belinț. Stațiile vor fi prevăzute cu treaptă mecanică și biologică avansată, incluzând pe lângă eliminarea încărcării organice și eliminarea compușilor cu azot și fosfor. Pentru tratarea nămolului este prevăzut câte un sistem de îngroșare mecanică și un bazin de stocare nămol îngroșat.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 180 milioane de euro, din care 135,6 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 30,4 milioane de euro de la bugetul de stat, 3,2 milioane de euro de la bugetul local și 10,8 milioane de euro co-finanțare Aquatim.   Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș”.

Comunicatul este semnat de dr. ing. Ilie Vlaicu, directorul general al Aquatim SA.

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.