În vizită la «Cinema Residence» sau O nouă şansă cu ajutorul fondurilor europene

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

«Totul» despre fondurile europene…

Cunoaşteţi acest tic jurnalistic – sau informaţional: „totul despre…”. Numai în acest sens am folosit şi noi sintagma în titlu, iar nu pretinzând că ştim chiar totul… Dar, pentru a ne edifica – şi a vă informa – am stat de vorbă despre cu dl Marian Costea (care – iată – acordă o noua şansă întreprinzătorilor, cu ajutorul fondurilor europene). Dl Costea este consultant în domeniu; îl puteţi găsi la sediul din «Cinema Residence» – fostul cinematograf 23 August, de pe splai – la camera 10.

Împreună, am încropit în beneficiul cititorului următorul dialog:

Reporter: Sunteți un consultant cu rezultate formidabile, care nu mai are nevoie de nici o prezentare; prin urmare, domnule Marian Costea, cum vedeţi această perioadă din punct de vedere al fondurilor europene, dat fiind faptul ca s-a mai liniştit situatia economică afectată de Covid?

Marian Costea: Vă mulțumesc pentru apreciere… Uşor-uşor, viaţa revine la normal, ceea ce este extraordinar! Ca urmare, avem doar motive de bucurie. În ceea ce priveşte posibilitatea de a accesa sume de bani pentru diverse activiăţi noi sau pentru firme deja în-fiinţate, anul 2022 a început în forţă cu trei programe de finanţare, ceea ce este  minunat.

Întrebare: Ce fel de proiecte aveţi, pe ce linii de finanțare se pot depune proiecte?

Răspuns:  Noi, ca firma de consultanţă, din 2014 până astăzi am depus proiecte pe toate liniile de finanţare existente! Nu ne limităm doar la fonduri europene, ci accesăm şi fonduri guvernamentale, fonduri norvegiene, granturi etc. Acum, spre exemplu, avem trei programe la dispoziție:  programul Start Up Nation, care poate fi accesat de către oricine îşi doreşte să înceapă o activitate antreprenorială; și mai avem Programul pentru servicii și comert, respectiv Programul de microindustrializare.

Întrebare: Sună foarte foarte bine, dar vă rog să detaliaţi cele trei programme, să poată fi înţelese de către cititorii noştri!

Răspuns: Sigur că da, voi explica în câteva cuvinte fiecare program în parte.

  1. Programul Start up Nation ne oferă posibilitatea de a accesa fără limită de vârstă suma de 200.000 ron, cu o co-finanțare care începe de la 5% şi minim un angajat. Precizez că acum, faţă de ultima sesiune de depunere pentru Start up Nation, numărul de angajaţi nu mai reprezintă un criteriu de departajare.
  2. Programul pentru servicii şi comerţ vine în întâmpinarea firmelor deja existente, cu posibilitatea de a primi suma de 300.000 ron. Firmele eligibile sunt cele înfiinţate cel târziu la data de 31.12.2019. Pe acest program avem posibilitatea de a achiziţiona tot ce ne dorim pentru dezvoltarea firmei, printre acestea se numără achizitionarea de spaţii de lucru sau depozitare, utilaje – inclusiv un autoturism 100% electric.
  3. Programul de microindustrializare oferă firmelor deja existente suma de 500.000 ron, cu o cofinanțare care pleacă de la 15%. Firmele eligibile şi la acest program sunt cele înființate cel târziu până la data de 31.12.2019. Beneficiarii acestui program au însă obligativitatea ca minim 40% din banii acccesați să-i investească în echipamente tehnologice.

Ce înseamnă un consultant bun 

Întrebare: Am înţeles, sunt foarte multe posibilităţi. Ce ar trebui să facă antreprenorii existenţi sau  cei care vor să devină antreprenori?

Răspuns: Aplicanţii ar trebui să aleagă cu grijă consultantul potrivit, deoarece multe sunt momentele când antreprenorii iau decizii greşite cu privire la consultanţi, dând pe deasupra şi o multime de bani sub formă de avans. Un consultant bun este la fel ca şi un medic bun: trebuie ales cu grijă. Antreprenorii ar trebui să abă un consultant cu care să ţină legătura periodic, deoarece oportunităţi de finanţare apar pe tot parcursul anului.

Întrebare : Mulţi dintre cititorii noştri sunt atât persoane care vor să devină antreprenori, cât și antreprenori cu vechime. Cum poat lua aceştia legătura cu dumneavoastră, dacă vor să acceseze diferite finanţări?

Răspuns: Este foarte uşor: ne pot găsi la sediul nostru din Lugoj, str. Corneliu Coposu, nr.1, et.1. Cum de altfel ne pot găsi pe site-ul EUGMAR.RO, cât şi pe pagina de facebook Fonduri Europene Eugmar.

Reporter: Domnule Costea, ţin să vă mul-ţumesc în numele ziarului nostru şi al cititorilor pentru timpul acordat, cât şi pentru informațiile pe care ni le-aţi făcut furnizat. Sunt sigur că mulți cititori or să găsească utile informaţiile dvs., care îi vor ajuta la accesarea de fonduri. Doamne ajută!

Marian Costea: Cu drag, şi altă dată…  Cu mare plăcere.

Interlocutor:

Remus-Valeriu GIORGIONI

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.