În mijlocul nopţii, mai mulți romi au furat un tanc rusesc

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Rezistenţa ucraineană continuă să facă faţă invaziei ruseşti. În a patra zi de război în Ucraina, pornit de Federaţia Rusă, forţele armate continuă să apere oraşele de ocupanţi. În sprijinul lor au venit însă şi localnicii, notează presa din Ucraina.

Localnicii din satul Liubimovka, din regiunea Herson, au declarat pentru Unian, agenţie independentă de ştiri din Ucraina, că mai mulţi romi ar fi sărit în ajutorul trupelor de apărare şi au furat un tanc al invadatorilor ruşi, în noaptea de 27 februarie. „Regiunea Herson e în alertă. Romii au furat un tanc în satul Liubimovka. Repet. Romii. Tanc. Furat. De la ruşi”, a scris un localnic pe o reţea de socializare, conform UNIAN.

Ştirea despre modul în care localnicii reuşesc să saboteze planurile ruşilor vine la o zi după ce oamenii din Bahmaci au fost filmaţi aruncându-se în faţa tancurilor ruseşti ca să le oprească.

De asemenea, în orasul Koriukivka din regiunea Cernihiv, zeci de localnici au oprit un tanc rusesc, fortându-i pe soldatii rusi să se retragă. Oamenii s-au pus în fata vehiculului militar si au înaintat, plini de curaj, spre el. Tot duminică, un şofer ucrainean a filmat o scenă amuzantă cu soldaţii ruşi, care au rămas cu tancul în drum şi aşteptau să le trimită cineva combustibil pentru a putea înainta spre Kiev. Şoferul i-a întrebat dacă vrea să îi tracteze înapoi în Rusia.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.