În faţa Primăriei Lugoj, s-a încins o mare horă, cu ocazia sărbătoririi Micii Uniri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Marți, 24 ianuarie 2017, în faţa Primăriei Lugoj, Ansamblul Folcloric “Lugojana”, condus de maestrul coregraf Puiu Munteanu, a încins o mare horă dedicată sărbătoririi Micii Uniri. În horă s-au prins și Francisc Boldea, primarul tuturor lugojenilor, conslierul judeţean Nicu Bădina, care avea la gât un frumos fular cu tricolorul nostru, conslierii locali Ioan Barboni şi Nicolae Ban, col. (r) Costel Mereuţă, preşedinte al Filialei Lugoj a ANCMRR, veteranul  de război Nicolae Streian şi alţi lugojeni.

Ceilalţi consilieri, fie nu au inima română, fie gerul i-a lăsat reci la un astfel de eveniment, fie că sunt “independenţi” de actul Unirii, de o însemnătate deosebită în istoria neamului.  În preambulul evnimentului, primarul Francisc Boldea s-a adresat celor prezenţi spunând:

„La mulți ani tuturor celor ce astăzi simt românește și sunt alături de noi, aici, în fața Primăriei, pentru a sărbători 158 de ani de la Mica Unire. Ne pregătim cu toții pentru marele eveniment de anul viitor, pentru Marea Unire, cea înfăptuită la 1 decembrie 1918, când se va organiza cea mai mare adunare care a fost vreodată la Lugoj, cea mai frumoasă sărbătoare pe care o vom face în cinstea celor 100 de ani. De 158 de ani, oamenii sărbătoresc această Mică Unire fără de care cealaltă nu ar fi fost posibilă. De 158 de ani românii, îmbrăcați în straie populare, sărbătoresc această frumoasă unire a Moldovei cu Țara Românească sub conducătorul de atunci, Alexandru Ioan Cuza. Mulțumesc Ansamblului „Lugojana”, copiilor, maestrului coregraf Puiu Munteanu și tuturor celor care sunt alături de noi”.

După ce hora s-a încheiat, participanţii s-au îndreptat spre căldura căminelor lor.

Mircea ANGHEL

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.