În Canada, se pun abțibilduri cu gropi, pentru ca șoferii să încetinească. În Lugoj (România), se folosește însă varianta 3D, adică gropile naturale

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În Canada, se pun abțibilduri cu gropi, pentru ca șoferii să încetinească în anumite zone, cu risc ridicat de accidente. În Lugoj (România), se folosește însă varianta 3D, adică gropile naturale.

Am găsit pe rețele de socializare cele patru imagini, însoțite fiecare de  câte un text explicativ. Primele două au următorul text: „În Canada se pun abțibilduri cu gropi, pentru ca șoferii să încetinească”, iar următoarele două: „În România folosim varianta 3D”.

Pentru cei care nu au înțeles umorul și ironia celui care le-a postat, urmează un text lămuritor:

„În Lugoj toate gropile sunt natur, chiar și lângă plombele proaspete. Vezi și Micro 3!”.

Poate nu e chiar așa pe toate străzile, dar după marea plombare din vară, realizată uneori și pe vreme ploioasă, multe plombe au sărit de la locul lor și au luat-o la vale, în timp ce pe alte porțiuni asfaltul s-a fărâmițat ca făina de mălai.

S-a spus la vremea respectivă că lucrările de reparații pe drumurile din oraș au fost făcute de mântuială și că Primăria nu va plăti niciun ban. Drept urmare, firma care a realizat lucrările de reparații a fost nevoită să repare reparațiile.

De atunci, însă, nu se mai știe dacă Primăria a plătit ceva, dacă au fost plătite doar lucrările de reparații sau și cele de reparare a reparațiilor, sau amândouă.

Adevărul este că acum, în oraș, este nevoie de o nouă reparare a reparațiilor reparate.

Cei care cunosc cel mai bine situația „la fața locului” sunt taximetriștii, care ar trebui să fie consultați de către conducerea societății Administrare Patrimoniu Lugoj, ai cărei angajați se ocupă cu „igienizarea stradală, cu măturatul manual și mecanizat, colectarea deșeuri de pe domeniul public și eliminarea elementelor deteriorate”.

Poate se va lua o decizie în această privință, prin lărgirea ariei de activitate, iar la „eliminarea elementelor deteriorate” se va adăuga și eliminarea gropilor din cartiere și de pe diverse artere din municipiul Lugoj. (N. S.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.