În 2018, Bacalaureatul începe iarna și se termină vara. Probele de evaluare a competențelor se dau în luna februarie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Începând de la anul, Bacalaureatul nu va mai fi „de vară”, ci „de iarnă-vară”. Reprezentanții Ministerului Educației au stabilit calendarul Bac-ului în anul 2018, iar prima probă se va da în luna februarie.

Conform reprezentanților Ministerului Educației, prima sesiune a Bacalaureatului în anul 2018 începe luni, 12 februarie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Până în acest an, examenul maturității, prima sesiune, începea în luna iunie și se termina în iulie. Din 2018 va începe în luna februarie.

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, prima probă va fi în 12 și 13 februarie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 – 15 februarie). În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Prima probă scrisă – Limba si literatura română Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb) este programată marți, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – se va desfășura joi, 28 iunie.

Rezultatele vor fi afișate în 4 iulie (până la ora 12:00), iar depunerea contestațiilor va avea loc în aceeași zi, între orele 12 și 16. Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 9 iulie.

Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 29 ianuarie – 2 februarie 2018. Cursurile pentru clasele a 12-a și a 13-a se încheie vineri, 25 mai.

A doua sesiune a Bacalaureatului rămâne „de toamnă”, la fel ca în acest an, are aproximativ același calendar și în 2018:

10 – 13 iulie: înscrierea candidaților

27 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe

AL PRESS

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.