Honeywell anunță prezența în România a laureatului Nobel Robert W. Wilson

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Honeywell anunță prezența în România a laureatului Nobel Robert W. Wilson, într-un program organizat la Universitatea Politehnică Timișoara

Programul Honeywell Initiative for Science and Engineering este dedicat studenților care își doresc o carieră în știință și inginerie

Vizita doctorului Wilson la Timișoara va avea loc în 26 și 27 octombrie și marchează cea de-a doua ediție a acestui program în România

Timișoara, 28 septembrie 2016: Honeywell (NYSE: HON) îl va aduce în România pe astronomul american dr. Robert W. Wilson, Laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în 1978, în cadrul unui program special organizat la Universitatea Politehnică Timișoara (UPT). În zilele de 26 și 27 octombrie, studenții și cadrele universitare vor putea participa la mai multe activități pe teme științifice alături de Robert W. Wilson, primul Laureat al Premiului Nobel care vizitează UPT. De asemenea, el va susține o conferință de presă în data de 26 octombrie, în cadrul universității.

Honeywell Initiative for Science and Engineering (HISE) face parte din programul global de responsabilitate socială al companiei, coordonat de Honeywell Hometown Solutions. HISE își propune să încurajeze și să îndrume tânăra generație de oameni de știință și ingineri, oferindu-le posibilitatea de a interacționa cu personalități recunoscute la nivel internațional, precum și cu specialiști de top din cadrul Honeywell. Este a doua oară când acest program se desfășoară într-o universitate din România; prima ediție HISE a avut loc în 2015 la Universitatea Politehnică București, odată cu vizita profesorului Eric Cornell, câștigătorul Premiului Nobel pentru Fizică în anul 2001 pentru condensarea Bose-Einstein.

Dr. Robert W. Wilson, oaspetele de anul acesta, a primit Premiul Nobel pentru Fizică în anul 1978, pentru descoperirea radiației cosmice de fond, la Bell Labs, în New Jersey, împreună cu Arno Allan Penzias.

Această descoperire din anul 1964 a avut implicații majore asupra teoriei „Big Bang-ului”, fenomen care a dat naștere universului în urmă cu aproximativ 15 miliarde de ani. În 1964, cei doi cercetători au descoperit un zgomot de fond consistent recepționat din toate direcțiile, despre care au crezut inițial că este o problemă mecanică sau o reflexie a radiodifuziunii terestre. În schimb, cercetările ulterioare au arătat că descoperiseră radiația cosmică de fond, o rămășiță tăcută, dar persistentă a „Big Bang-ului”.

Dr. Wilson a rămas la Laboratoarele Bell până în 1994, când a fost numit cercetător științific principal la Centrul pentru Astrofizică Harvard-Smithsonian din Cambridge, Massachusetts, unde activează și în prezent.

Honeywell

Honeywell (www.honeywell.com) este o companie Fortune 100, lider în producerea și dezvoltarea de tehnologii diversificate, care deservește clienți din întreaga lume cu produse și servicii aerospațiale, tehnologii de control pentru clădiri, case și industrii, turbocompresoare și materiale avansate. Pentru mai multe informații, vizitați www.honeywellnow.com.

Honeywell România

Înființată în plan local în 1997, Honeywell activează în România prin patru companii, inclusiv unități de producție situate în București și Lugoj, cu peste 2.600 de angajați. Operațiunile sale cuprind trei mari arii de business: soluții de automatizare și control, managementul proceselor industriale, precum și sisteme pentru industria aerospațială și industria transporturilor. Pentru detalii despre Honeywell România, vizitați http://honeywell.com/country/ro/.

Honeywell Hometown Solutions

Honeywell Initiative for Science & Engineering este parte a programului de responsabilitate socială Honeywell Hometown Solutions, care se concentrează pe cinci zone: Educație în Știință și Matematică, Siguranța și Securitatea Familiei, Case și Adăposturi, Habitat și Conservare și Ajutor Umanitar. Împreună cu instituții publice și organizații non-profit de top, Honeywell a creat programe relevante pentru sprijinirea comunităților pe care le deservește. Pentru mai multe informații, vizitați http://citizenship.honeywell.com/.

Robert Wilson, who with his partner Arno Penzias at Bell Labs, discovered evidence of the Big Bang Theory in 1963 using the "Horn Antenna" in the background. Holmdel, NJ 5/5/14 (John Munson/The Star-Ledger)

AL PRESS

Despre admin 6584 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.