Guvernul a majorat costul standard de care beneficiază elevii

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Costul standard per elev/preșcolar pentru învățământul preuniversitar de stat, particular și confesional acreditat, pentru anul 2017, crește de la 3.043 lei/an la 3.740 lei – prevăd două hotărâri adoptate de Guvern.

Unitățile de învățământ preuniversitar primesc finanțare de bază în limitele costului standard per elev/preșcolar de la bugetul de stat, din sumele defalcare din TVA prin bugetele locale.

„Costul standard per elev/preșcolar se determină pentru fiecare nivel de învățământ, filieră, profil, specializare/domeniu, în funcție de mărimea și tipul unităților de învățământ, mediul urban/rural și coeficienții de temperatură din zone geografice”, explică un comunicat al Executivului.

După cum precizează Guvernul, pe baza acestui cost se finanțează cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizațiile și alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum și contribuțiile aferente acestora pentru unitățile de învățământ. În această categorie nu sunt, însă, incluse cheltuielile pentru alocații, pentru transportul la și de la locul de muncă, precum și cheltuielile salariale în natură.

Pe baza acestui cost se face și finanțarea cheltuielilor cu pregătirea profesională, a cheltuielilor cu evaluarea periodică a elevilor, precum și a celor pentru bunuri și servicii.

AL PRESS

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.