Guvernul a decis operaționalizarea Comitetului pentru finanțe publice locale

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Guvernul României a aprobat o Hotărâre pentru modificarea și completarea HG nr. 595/2007 privind funcționarea și atribuțiile Comitetului pentru finanțe publice locale.

„Această decizie are rolul de a operaționaliza Comitetul pentru finanțe publice locale, având în vedere solicitările structurilor asociative ale autorităților administrației publice locale, precum și faptul că toate actele normative cu impact economic, financiar și fiscal asupra activității administrației publice locale trebuie avizate de acest comitet”,

a menționat ministrul Cseke Attila.

Astfel, actul normativ stabilește, printre atribuțiile Comitetului, analizarea modului de aplicare a prevederilor Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, precum și formularea de recomandări pentru modificarea sau completarea legii.

De asemenea, se modifică modalitatea de desemnare a reprezentanților structurilor asociative ale autorităților administrației publice locale întrucât acestea au moduri de organizare și atribuții diferite ale organelor de conducere, conform statutelor proprii.

„Totodată, se modifică modalitatea de constituire a Comitetului, prin prezența a două treimi din numărul membrilor în funcție, și se prevede posibilitatea de a lua hotărâri cu majoritate simplă întrucât, până acum, acestea erau luate prin consensul tuturor membrilor, ceea ce a condus la un blocaj în luarea deciziilor”, a mai precizat ministrul dezvoltării.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.