Guvernul a aprobat un sprijin financiar de 3.000 de euro pentru producătorii agricoli

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Producătorii agricoli vor fi sprijini de Guvern să cultive tomate în spații protejate (sere, solarii) și vor acorda acestora o chemă de ajutor de minimis, se arată într-un comunicat al Executivului.

Guvernul a aprobat vineri, printr-o hotărâre, o schemă de ajutor de minimis destinată producătorilor agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător, producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale și familiale, producătorilor agricoli persoane juridice.

„Valoarea sprijinului financiar care se acordă beneficiarilor este de 13.481,4 lei/beneficiar/an care reprezintă contravaloarea în lei a 3.000 euro/beneficiar/an, însă valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăși echivalentul în lei a sumei de 15.000 euro pe durata a trei exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual și în cele două exerciții financiare precedente”, se arată în comunicatul Executivului.

Sprijin financiar pentru producătorii agricoli
În ce condiții pot primi 3000 de euro de la stat

Producătorii agricoli care vor să beneficieze de acest ajutor trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 mp, marcată la loc vizibil cu o placă indicator inscripționată „Program susținere tomate, 2017”, și trebuie să menționeze numărul cererii depuse pentru obținerea finanțării.

Aceștia trebuie să obțină o producție de minimim 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată.

De asemenea, trebuie să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii și să valorifice producția în perioadele ianuarie-mai, inclusiv, și noiembrie-20 decembrie, inclusiv, se mai arată în comunicat.

Resursele financiare aplicării schemei de ajutor de minimis sunt în valoare de 179.752 mii lei, contravaloarea în lei a 40.000 mii euro, și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2017.

AL PRESS

Despre admin 6441 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.