Gulaș la ceaun, în Țara Făgetului: Zilele Dumbrăvene și Festivalul gastronomic „Lingura de aur”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Asociația Microregională „Țara Făgetului” organizează, în 17-18 septembrie, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, o nouă ediție a „Zilelor Dumbrăvene”.

În cadrul evenimentului, care va avea loc în parcul Bisericii Reformate din centrul localității Dumbrava, se va desfășura și cea de-a XIV-a ediție a Festivalului gastronomic „Lingura de aur”. 

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc sâmbătă, 17 septembrie, la ora 12, când vor fi aprinse ceaunele la concurs gastronomic și va fi prezentată activitatea GAL Asociația Microregională „Țara Făgetului”.

De la ora 16, va avea loc un spectacol susținut de ansamblurile de dansuri populare din regiune, iar la ora 17 – degustarea gulașului.

Manifestările vor continua, la ora 20, cu Ruga satului Dumbrava, programul artistic fiind susținut de solistul Florin Brozdan și formația condusă de Cristian Damșa.

Duminică, 18 septembrie, vor fi oficiate slujbe religioase la Biserica Ortodoxă (ora 9:30) și Biserica Reformată (ora 11), din Dumbrava, iar de la ora 15 vor avea loc diverse concursuri penru copii: Cel mai frumos lămpaș de dovleac; Cea mai „urâtă” sperietoare de ciori; Miss și Mister Țara Făgetului.

De la ora 16 va avea loc un spectacol de muzică populară (invitat special – Nicoleta Voica), iar de la ora 20, un concert susținut de formația Cu Asar, din Buziaș.

Despre admin 6637 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.