GRINGOTRONIC, un spectacol Multimedia cu AG Weinberger

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Joi  23 februarie, cu începere de la ora 19, Teatrul Municipal “Traian Grozavescu” va găzdui un spectacol Multimedia cu AG Weinberger, care face parte din Turneul GRINGOTRONIC.

Un concept inedit, un spectacol Multimedia – cele mai uimitoare poveşti ale secolului trecut spuse azi, în secolului XXI. Un spectacol care vorbeşte despre una dintre cele mai frumoase călătorii muzicale transpuse în imagine, de la blues-ul tradiţional şi până la electro, de la naşterea patefonului până la LI-Fi…

Flux continuu de sunet, imagine, culoare şi emoţie. Povestea unui GRINGO care pulsează viu, călătoreşte azi, în acordurile străzii deceniului doi. Povesteşte în imagini cele mai cuceritoare experienţe ale secolului trecut, dar cu tehnologia de azi.

O aventură stilistică inedită şi novatoare se naşte chiar sub ochii noştri. GRINGOTRONIC – o îngemănare de stiluri, armonii şi influenţe, pornind de la piesele clasice până la elementele de muzică electronică, însoţite de loopuri de chitară, voce, muzicuţă şi lapsteel quitar, toate filtrate în stilul propriu al lui AG Weinberger.

Jazz, blues, soul, funk şi rock…un suflu nou! Un experiment sintetic al clasicului cu noile tehnologii, într-un minunat recital de virtuozitate.

Evenimentul de la Lugoj este organizat şi prezentat de Vasile Gondoci. Informaţii şi rezervări la telefoanele: 0721 563 807, 0751 167 181. Prețul unui bilet este de 25 de lei. Program casieria teatrului: Joi, Vineri, Sâmbătă: 12:00-18:00

Concertul de joi, 23 februarie, face parte din Turneul GRINGOTRONIC: 22 februarie – Drobeta Turnu Severin – Palatul Culturii, 23 februarie – Lugoj – Teatrul „Traian Grozavescu”, 24 februarie – Deva – Teatrul de Artă, 25 februarie – Sibiu – Filarmonica de Stat, 26 februarie – Râmnicu Vâlcea – Teatrul „Anton Pann”

Portret AG Weinberger – Mr. Blues al României

Cel mai bun interpret de blues pe care l-a dat România vreodată, inegalabilul AG Weinberger, s-a născut la Oradea în anul 1965. Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, l-au definit ca fiind „întâiul misionar al muzicii Blues”,  fiind supranumit de cǎtre critica de specialitate Mr. Blues al României.

În 1998 este invitat la Festivalul Bluestock, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare. În mai 2000, pleacă “în exil cultural” în Statele Unite”, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America.

”Nashville Calling”, întîiul album american semnat AG Weinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, iar în 2006 este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy pentru 7 categorii, fiind singurul artist de blues din Romania care a atins o astfel de performanță artistică la nivel mondial.

B.B. King l-a considerat un chitarist foarte bun, un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”. Are 11 albume discografice, a scris muzica pentru 18 spectacole de teatru, a fost iniţiatorul şi fondatorul emisiunii „Acadeaua, cea mai dulce emisiune”, difuzată pe Radio Romania Tineret între 1995 şi 2000 şi pe  TVR 2 între  2012 şi 2013. A fost producător şi realizator pentru emisiunea radiofonică „Delfinariu” difuzată pe Radio Contact între 1995 şi 2000 şi  emisiunea TV „Interzis FM”, difuzată pe TVR1 în 2011.

În 2011 a fost decorat cu „Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

În anul 2016 a fost distins cu „Premiul pentru cel mai bun artist de Blues” al anului 2015, precum şi cu „Premiul pentru cel mai bun album de Blues” ”Mighty Business”, editat de casa de discuri a artistului, Big Foot Records.

Mighty Business se află în acest moment pe primele locuri într-unul dintre cele mai importante topuri de Blues/Rock din Statele Unite, iar piesele sunt difuzate de peste 300 de posturi de radio din întreaga lume. Mighty Business a primit deja recenzii excepţionale din Grecia, Australia, Olanda, S.U.A., Marea Britanie, Argentina etc.

Despre AG Weinberger s-a scris mult atât în presa din România, dar şi în publicaţii din întreaga lume. După  întoarcerea din Statele Unite, AG Weinberger  şi-a continuat misiunea cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credintă  pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România.

În cazul în care doriţi să consultaţi, să ascultaţi şi să fiţi la curent cu ultimele date despre concerte, work-shopuri, participări la festivaluri, puteţi accesa agweinberger/youtube, www.agweinberger.com, facebook/agweinberge

Daniela MARCU

 

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.