Germania, Franța și Italia au sechestrat iahturi și proprietăți de lux în valoare de sute de milioane de euro

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Miliardarul rus Alisher Usmanov a rămas fără iahtul Dilbar, lung de 156 de metri și evaluat la aproape 600 de milioane de dolari, după ce acesta a fost confiscat de către autoritățile germane în orașul nordic Hamburg.

Dilbar este cel mai mare iaht cu motor din lume, după tonaj brut, și are un echipaj de 96 de oameni. Nava de lux are cea mai mare piscină instalată vreodată pe un iaht, precum și două platforme pentru elicoptere, o saună, un salon de înfrumusețare și o sală de sport. Poate găzdui până la 24 de persoane în 12 apartamente. Autoritățile franceze au confiscat la rândul lor un iaht deținut de oligarhul rus Igor Sechin, directorul general al gigantului petrolier de stat Rosneft. Iahtul, numit „Amore Vero” (Dragoste Adevărată) a sosit pe 3 ianuarie în portul La Ciotat de pe Coasta de Azur, la Marea Mediterană, și urma să plece pe 1 aprilie.

Guvernul italian a sechestrat bunuri în valoare de 140 de milioane de euro, printre care se numără confiscarea a două iahturi, o vilă şi mai multe proprietăţi de lux ale unor oameni de afaceri apropiaţi preşedintelui rus. Este vorba despre mega-iahtul “Lady M”, ancorat în Imperia, pe coasta Liguriei, în nord-vestul Italiei, deţinut de Alexei Mordaşov, preşedintele conglomeratului metalurgic şi energetic Severstal, care deţine şi o treime din acţiunile celei mai mari agenţii de turism din lume, TUI.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.