Genocidul clasei politice asupra românilor, anunțat de Uniunea Europeană

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Zilele acestea, Uniunea Europeană a transmis României un raport prin care atrage din nou atenția autoritatilor statului că anual mor 25.000 de persoane din cauza poluării acute a mediului inconjurator și, în mod special, a aerului atmosferic din zonele de intravilan urban și rural.

În raport s-a precizat că cele mai expuse orașe în România, la efectul mortalității cauzate de poluarea aerului, continuă să fie București, Brașov și Iași. Se mai precizează că țara noastră nu dispune în prezent de un sistem eficient de monitorizare a calității aerului atmosferic din zonele urbane, neexistând deci, o informație elocventă, pe baza căreia să se poată elabora programe de masuri pentru diminuarea și combaterea poluării armosferice. Uniunea Europeană a avertizat ultimativ Guvernul României că în situația în care, pănă în anul 2019, nu se vor lua măsurile necesare pentru combaterea poluarii mediului atmosferic din zona marilor orașe, se va trece la sancționarea neconformării României la normele europene.

În opinia Partidului Ecologist Român, nivelul mortalității cauzate de poluare mediului, care depășeste cifra de 25.000 de persoane, anual, constituie un adevărat genocid la adresa populației țării. In baza unor formule de calcul propuse de Organizatia Mondiala a Sănătății, se estimează că, raportat la numarul de decese, se îmbolnăvesc anual peste 2,5 milioane de locuitori ai României, din cauza condițiilor inadecvate de gestiune și de protecție a mediului. PER solicită, la modul imperativ, implicarea tuturor factorilor responsabili, începând cu Președintele României, Parlamentul, institutiile abilitate ale Statului, cât și Guvernului României, să treacă de urgență la adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru stoparea genocidului asupra populației.

În acest sens, cerem tuturor factorilor responsabili abandonarea atitudinii de ignoranță totală față de semnalele repetate ale Uniunii Europene, cât mai ales la conștientizarea necesității aplicării legislației naționale în vigoare, în domeniul protecției mediului înconjurator, a sănătății populației și a siguranței naționale.

Considerăm că această situație alarmantă reprezintă elementele de  nonperformanță, politică și profesională, a întregii clase politice care s-a succedat la cârma țării, de după 1990. Solicităm tuturor organismelor non-guvernamentale și societății civile să se alăture demersului PER și să se implice responsabil în obligarea factorilor decidenți la realizarea rețelelor de monitoring a calității aerului, în toate spațiile urbane, a informării corecte și la timp a populației asupra situațiilor disfuncționale identificate și a implicării structurilor ministerului Sănătății pentru combaterea efectelor poluării la nivelul sanătății populației.

Prof. dr. univ. Mircea Vintilescu
Vicepreședinte Partidul Ecologist Român

Despre admin 6623 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.