Gabriel Visnyei – expoziţie de pictură la English Pub Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

English Pub Art Club din Lugoj îşi redeschide porţile, iubitorii artei fiind invitaţi la întâlnirea cu importanţi artişti plastici.

Prima întâlnire cu arta din acest nou an, 2017, este prilejuită de expoziţia de pictură semnată de artistul plastic lugojean Gabriel Visnyei, prezent pentru prima dată cu o expoziţie la English Pub Lugoj – cea de-a opta expoziţie personală de la Lugoj, expoziţie mult aşteptată de lugojeni (celelalte şapte expoziţii au fost la Galeria “Pro Arte”, în: 1997, 1998, 2001, 2003, 2005, 2012, 2016).

Vernisajul expoziţiei de pictură – acuarelă, acril şi pastel – semnată de artistul plastic Gabriel Visnyei va avea loc joi, 26 ianuarie 2017, de la ora 19, la English Pub Lugoj; despre artist şi despre lucrările expuse în expoziţie vor vorbi prof. Simona Avram şi ing. Dan Haica – amfitrionul şi iniţiatorul Clubului English Pub Art din Lugoj.

Distinct prin stilul abordat, Gabriel Visnyei este unul dintre cei mai talentaţi artişti plastici ai Lugojului, impresionând cu lucrările sale de un rafinament aparte, lucrări în tehnicile acuarelă, acril şi pastel, de obicei de mici dimensiuni.

Lucrările care vor fi expuse la English Pub sunt picturi relativ recente, care, aşa cum ne-a obişnuit, impresionează prin stilul filigranat şi prin diversitatea temelor: studii de copaci, flori, peisaje urbane – din Lugoj, Grecia (Insula Corfu), Europa Centrală (Ungaria, Slovacia, Slovenia) –, peisaje din natură, exprimând stările sufleteşti ale artistului:

“Doresc ca, la fiecare expoziţie a mea, să aduc ceva nou în faţa publicului lugojean. Lugojul, cu clădirile şi ansamblurile sale arhitecturale, va fi prezent şi de această dată în expoziţie. Lugojul este o constantă în ceea ce pictez eu, nu pentru că mi-aş impune asta în mod special, ci pentru că el este chiar o sursă de inspiraţie care mereu oferă ceva inedit, ceva necunoscut, ceva interesant”, mărturiseşte artistul.

Pe lângă aceste opt expoziţii personale de la Lugoj semnate de Gabriel Visnyei, artistul plastic a fost prezent, în 2006 şi în 2016, tot cu expoziţii personale, la Budapesta; în 2006, a expus la Biblioteca Judeţeană din Timişoara şi în Ungaria (la Szeged, Szekszard); în fiecare an, participă la Tabăra de Pictură de la Zala – Ungaria; expune constant la Saloanele Artelor Vizuale de la Lugoj şi Timişoara; are o colaborare de mult timp cu oraşul Piatra Neamţ.

Adriana WEIMER

 

Despre admin 6441 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.