„Fugeau de parcă erau urmăriți de Godzilla”. Doi lei de mare au reușit să alunge zeci de oameni de pe plajă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Un videoclip postat pe TikTok în care zeci de persoane de pe o plajă din San Diego fug din calea a doi lei de mare care par să îi fugărească a generat aproape 10 milioane de vizualizări și a stârnit discuții controversate.

Expertul în lei de mare Eric Otjen de la parcul de distracții SeaWorld din San Diego a spus că ceea ce se vede în videoclipul care a ajuns viral pe internet este un comportament normal al leilor de mare pentru această perioadă a anului, când masculii se luptă între ei la începutul sezonului de împerechere.

Otjen a spus că motivul pentru care videoclipul a făcut 10 milioane de vizualizări este că toată lumea fuge ca și când este urmărită de Godzilla”. Cu toate că leii de mare nu voiau să îi atace pe oamenii veniți la plajă, Otjen a spus că au procedat bine că s-au dat din calea animalelor.

„Chiar dacă nu te mușcă, nu e plăcut să te trezești cu peste 100 de kilograme rostogolindu-se peste tine”.

Potrivit recomandărilor Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice, oamenii ar trebui să stea la cel puțin 15 metri de leii de mare, de foci și de alte animale protejate prin Legea de Protecție a Mamiferelor Marine.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.