Francezii vor să deschidă un restaurant la 25 de kilometri deasupra Pământului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cină la 25 de kilometri deasupra Pământului. O companie franceză este pregătită să le ofere clienţilor o experienţă unică, în stratosferă. Zephalto va construi un „restaurant” spaţial, adică o capsulă presurizată ataşată la un balon stratosferic, scrie CNN. Preţul pentru o astfel de experienţă culinară va fi unul pe măsură.

120.000 de euro este costul unei experienţe culinare într-un restaurant Michelin… la marginea stratosferei. Compania franceză Zephalto a deschis deja lista rezervărilor, iar locurile la bordul primelor zboruri, care vor avea loc în 2024, au fost deja ocupate.

Doar rezervarea prealabilă costă 10.000 de euro. În total, călătoria spre „restaurantul” Celeste va ajunge la suma de 120.000 de euro. Reprezentanţii restaurantului Celeste promit că vor transporta șase pasageri și doi piloți la altitudinea maximă în doar 90 de minute, cu o viteză de patru metri pe secundă.

Capsula va pluti apoi deasupra Pământului timp de trei ore – suficient timp pentru a vă bucura de o masă cu mai multe feluri gourmet, pregătite de chefi cu stele Michelin, și de câteva pahare de vin franțuzesc.

Există o mare diferență între o călătorie în spațiul orbital – care implică decolări de mare viteză, cu o durată mai lungă, – și spațiul suborbital, în care călătorii sunt expuși pentru scurt timp la imponderabilitate și privelişti de neegalat în timpul zborului. ț

Și călătoriile la „marginea spațiului” – precum cele propuse de Zephalto și Space Perspective – sunt din nou diferite. Aceste capsule nu vor atinge de fapt spațiul suborbital, dar vor zbura în continuare semnificativ mai sus decât un avion comercial.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.